VIJESTI / CRNA KRONIKA

NIJE IH STIGAO POTROŠITI

Policija ekspresno uhvatila obijača bankomata TNT-om koji su letjeli u zrak u Josipdolu i Drežnici! Plijen mu je bio priličan, pogledajte koliko je "podigao"

Policija ekspresno uhvatila obijača bankomata TNT-om koji su letjeli u zrak u Josipdolu i Drežnici! Plijen mu je bio priličan, pogledajte koliko je
PU karlovačka

Brzom intervencijom policije i suradnjom policijskih službenika policijskih uprava karlovačke i primorsko-goranske osumnjičeni 40-godišnjak ubrzo je nakon počinjenja kaznenog djela pronađen

Policija je uhvatila obijača bankomata koji su letjeli u zrak u Josipdolu i Drežnici u Karlovačkoj županiji.

Kako nam javljaju, temeljem zaprimljenih dojava o oštećenjima bankomata u Josipdolu i Drežnici u siječnju ove godine policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tih događaja i pronalaska počinitelja. Policijski službenici Policijske uprave karlovačke kriminalističko istraživanje proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske.
 
- Naime, 40-godišnjeg muškarca se sumnjiči da je 1. siječnja provalio u objekt lokalne samouprave u Josipdolu, a potom aktiviranjem eksplozivne smjese (TNT) oštetio bankomat iz kojeg je otuđio oko 160.000 kuna. Također, 40-godišnjaka se sumnjiči i da je 8. siječnja u mjestu Drežnica provalio u prostorije udruge i uporabom eksplozivne smjese, a s ciljem nasilnog otvaranja bankomata, pokušao provaliti u njega u čemu nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.
 
Brzom intervencijom policije i suradnjom policijskih službenika policijskih uprava karlovačke i primorsko-goranske osumnjičeni 40-godišnjak ubrzo je nakon počinjenja kaznenog djela pronađen i uhićen na području Vinodolske općine u primorsko-goranskoj županiji.
 
- Tako je utvrđeno da se je osumnjičeni s mjesta događaja udaljio motociklom na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake, a kod njega su pronađene stvari i predmeti kojima se služio pri izvršenju kaznenog djela među kojima su bile i detonatorske kapisle. Temeljem naloga nadležnog suda izvršena je i pretraga stana na području primorsko-goranske županije kojim se osumnjičeni koristi te je tom prilikom pronađeno više tisuća eura, 8,71 grama marihuane te stvari i predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela, kažu nam još u policiji.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te krivotvorenja isprave, 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i u nadležno državno odvjetništvo. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!