VIJESTI / CRNA KRONIKA

NAKON PET MJESECI

Podignuta optužnica protiv oca i sina Turković - poznatog karlovačkog HDZ-ovca krađa željeza koštala ugleda, stranačke iskaznice i posla, sada mora i na sud

Podignuta optužnica protiv oca i sina Turković - poznatog karlovačkog HDZ-ovca krađa željeza koštala ugleda, stranačke iskaznice i posla, sada mora i na sud

Podsjetimo, nemio događaj zbio se 5. srpnja prošle godine, a optužnica je podignuta prije pet dana

Protiv nekad cijenjenog HDZ-ovca Stjepana Turkovića i njegova sina Mije Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog pokušaja krađe armaturnog željeza na gradilištu karlovačke obilaznice, piše Jutarnji.hr.

Ne navodeći njihove identitete, potvrdili su da su 4. siječnja, nakon provedenog istraživanja, pred Općinskom sudom u Karlovcu "podigli optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1958. i 1991. godište) zbog počinjenog kaznenog djela krađe".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Okrivljenicima se stavlja na teret da su 5. srpnja 2022., na području Karlovca, zajedno i dogovorno utovarili na priključno osobno vozilo armaturne željezne šipke u vlasništvu trgovačkog društva, no u odvoženju tih predmeta zatekli su ih zaposlenici društva - kažu u tužiteljstvu.

No za karijeru tadašnjeg HDZ-ovca, od samog pokušaja krađe armature, kobnije su bile fotografije s mjesta događaja koje su dospjele u javnost. One su šokirale sve koji su ga znali, pogotovo stranačke šefove koji su odmah pokrenuli postupak Turkovićeva isključenja iz stranke. On ih je preduhitrio te je sam istupio iz HDZ-a.

U međuvremenu je Turković otišao i iz Županijske uprave za ceste, gdje je radio kao savjetnik ravnatelja Darka Bebića (prije Bebića Turković je bio ravnatelj ustanove op.a.), no nije dobio otkaz "jer nije navodno kazneno djelo počinio za vrijeme radnog vremena", već mu je novom sistematizacijom ukinuto radno mjesto, pa je postao tehnološki višak i zaslužio otpremninu u iznosu od 32.000 kuna.

Za krađu tuđe stvari zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora, no kako se radi o pokušaju, predviđa i blažu, ali u nekim slučajevima čak i oslobađanje od kazne, navodi Jutarnji.

Izdvojeno


Reci što misliš!