VIJESTI / CRNA KRONIKA

BJEŽAO NA MOTORU

Obijač koji je TNT-om razvalio bankomate u Josipdolu i Drežnicu u istražnom je zatvoru i u ozbiljnim problemima - terete ga za čak četiri kaznena djela

Obijač koji je TNT-om razvalio bankomate u Josipdolu i Drežnicu u istražnom je zatvoru i u ozbiljnim problemima - terete ga za čak četiri kaznena djela
foto ilustracija

U drugom slučaju nije došlo do potpune aktivacije eksplozivne smjese

Muškarca koji je u Josipdolu i Drežnici TNT-om "napao" bankomate, jednog pritom opljačkavši, završio je u istražnom zatvoru. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio osumnjičenom 40-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 9. siječnja 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe iz članka 229. stavka 2. u svezi članka 229. stavka 1. točke 1. Kaznenog zakona i teške krađe u pokušaju iz članka 229. stavka 1. točke 1. u svezi članka 34. KZ/11, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ/11 te krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. i 3. KZ/11, sve u svezi s člankom 51. KZ/11, kažu u karlovačkom tužiteljstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak 1. siječnja 2023. u Josipdolu, uporabom elektrodetonatora i eksplozivne smjese umetnutih u bankomat izazvao detonaciju te tako silom otvorio bankomat iz kojeg je uzeo i za sebe zadržao iznos od 160.000,00 kuna. Osnovano se sumnja i da je 8. siječnja 2023., u Drežnici, također uporabom elektrodetonatora i eksplozivne smjese pokušao silom otvoriti bankomat, ali nije uspio jer nije došlo do potpune aktivacije eksplozivne smjese.

Osnovano se sumnja i da je, protivno članku 6. i 7. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nabavio i držao eksplozivnu smjesu i četiri komada detonatorskih kapisli čije držanje građanima nije dozvoljeno, kao i da je 8. siječnja 2023., upravljao motociklom kroz naselje Bribir pri čemu su na motociklu bile nepripadajuće registarske pločice, iako je znao da tom motociklu pripadaju registarske pločice druge oznake i broja, opisali su u Županijskom državnom odvjetništvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!