VIJESTI / CRNA KRONIKA

kakva kraljica

Karlovčanka uhvaćena u krađi u Supernovoj: Nisam bježala, trčala sam prema bankomatu da platim stvari - u lošoj sam financijskoj situaciji, a volim kvalitetnu odjeću!

Karlovčanka uhvaćena u krađi u Supernovoj: Nisam bježala, trčala sam prema bankomatu da platim stvari - u lošoj sam financijskoj situaciji, a volim kvalitetnu odjeću!
foto Pixabay.com / KAportal

Tužiteljstvo za nju traži bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 27-godišnje Karlovčanke zbog krađe odjevnih predmeta iz Intersporta u trgovačkom centru Supernova. S obzirom da je otprije poznata po sličnim kaznenim djelima, tužiteljstvo sada od suda za nju traži bezuvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora.

Način na koji se pokušala izvući od krivnje je nesvakidašnji, isto kao i objašnjenje zašto se uopće našla u ovoj situaciji. Ona je prilikom ispitivanja stvar prilično pojednostavila i kazala: "Našla sam se u teškoj financijskoj situaciji, a volim kupovati kvalitetnu odjeću"! Čini se da preferira sportsku marku Adidas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Incident se dogodio 16. prosinca 2022. godine oko 12.40. sati. S polica trgovine je uzela sljedeće Adidasove predmete: crne tajice, dvije roze ženske majice s kapuljačom, crnu torbicu te gornji i donji dio trenirke crne boje, sve skupa vrijedno 1.875,90 kuna.

- Bila sam u trgovini i isprobavala odjeću. Kada sam odlučila što ću kupiti, nosila sam odjeću na blagajnu, ali su mi dvije stvari slučajno ostale u torbi. Istina je da sam na nekim artiklima skinula zaštitu, ali sam i tu odjeću stavila na blagajnu. Kada sam izlazila, začuo se zvuk alarma na vratima. Počeo je trčati zaštitar prema meni, pa sam i ja potrčala. Vratila sam se na blagajnu, tamo su mi rekli da mogu platiti robu. Ja sam im pokušala objasniti da će doći moj suprug i platiti je. Zapravo sam ja imala namjeru platiti, sve osim jedne majice s kapuljačom i crnih tajica, a ostale predmete sam mislila platiti kada se vratim s bankomata. Zapravo sam trčala prema bankomatu podići novac, ali nažalost nisam stigla - pravdala se prilično neuvjerljivo kradljivica.

Policija joj je oduzela sve ukradene predmete, kao i škare koje je ponijela da skine zaštitu s odjeće koju je krala.

- Okrivljenica je u svojoj obrani priznala počinjenje kaznenog djela, a isto je potvrđeno i priležećom materijalnom dokumentacijom u spisu, odnosno zapisnicima o privremenom oduzimanju predmeta iz kojih proizlazi da su kod okrivljenice pronađeni i oduzeti otuđeni artikli, kao i škare koje je ista koristila radi skidanja zaštite sa odjeće, te iz dopisa oštećenog trgovačkog društva iz kojeg je vidljivo da je vrijednost otuđenih artikala 1.875,90 kuna, zaključili su u karlovačkom tužiteljstvu, navodeći da smatraju nesporno utvrđenim da je okrivljenica svojim postupanjem ostvarila obilježja kaznenog djela krađe.

Izdvojeno


Reci što misliš!