VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEVIN SILOM PRILIKA

Karlovčaninu je policija pronašla drogu, a sud ga nije uspio osuditi u četiri godine - na kraju ga oslobodili krivnje zbog zastare

Karlovčaninu je policija pronašla drogu, a sud ga nije uspio osuditi u četiri godine - na kraju ga oslobodili krivnje zbog zastare
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za prvu presudu je Prekršajnom sudu u Karlovcu trebalo više od 3 godine

Prekršajni sud u Karlovcu oslobodio je krivnje 38-godišnjeg Karlovčanina zbog posjedovanja opojne droge amfetamina, jer je predmet završio u zastari. Evo kako se to dogodilo.

Policija je muškarca zatekla 27. svibnja 2018. godine oko 14.20 sati na Brzoj cesti u Karlovcu s 11,5 grama amfetamina zamotanih u zeleni PVC paketić koji je držao u crnoj metalnoj kutijici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema Prekršajnom sudu u Karlovcu su podigli optužni prijedlog u studenom iste godine. Okrivljenom je 28. studenog 2018. godine izdan prekršajni nalog od strane suda, na koji je on uložio žalbu.

No, Prekršajni sud je svoju presudu donio tek 16. veljače 2022. godine, odnosno čak tri godine i tri mjeeca kasnije. Okrivljeni se 10. ožujka žalio na presudu te je ona završila na Visokom prekrašjnom sudu.

Taj je sud žalbu prihvatio te je vratio Prekršajnom sudu u Karlovac na ponovno postupanje. Tada je već bio 13. svibanja. Sud u Karlovcu nije pokretao novi postupak. Naime, 14 dana kasnije, 27. svibnja je nastupila apsolutna zastara, a to je sud konstatirao u presudi od petka, 20. siječnja ove godine.

-  Kako je zastara u spisu nastupila dana 27. svibnja 2022., a apsolutna zastara je negativna procesna pretpostavka za vođenje prekršajnog postupka to je temeljem odredbe čl. 181. t. 5. PZ-a valjalo odlučiti kao u izreci. Trošak postupka pada na teret tijela koje je postupak vodilo, konstatirao je Prekršajni sud u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!