VIJESTI / CRNA KRONIKA

optužnica na snazi

Dok se čeka suđenje okrivljeniku za iznudu, njegova žrtva iz Draganića moli sud: Produljite mu mjere opreza, on je opasan čovjek, bojim se za život i obitelj

Dok se čeka suđenje okrivljeniku za iznudu, njegova žrtva iz Draganića moli sud: Produljite mu mjere opreza, on je opasan čovjek, bojim se za život i obitelj
foto ilustracija - arhiva KAportala

"Okrivljenikova odvjetnica navodi kako se događaj nije zbio kako je to ispričao oštećeni, već da je oštećeni taj koji je zapravo prijetio automatskom puškom samom okrivljenom, a za što će predložiti i svjedoke u daljnjem postupku"

Vijeće Općinskog suda u Karlovcu je produljilo mjere opreza za muškarca u dobi od 43 godine iz Njemačke, protiv kojega je na snazi optužnica zbog kaznenog djela iznude u pokušaju od 68-godišnjaka iz Draganića. On mu se ne smije približiti na manje od 50 metara, niti na bilo koji način s njime uspostaviti kontakt ili izravnu i neizravnu vezu. U slučaju nepridržavanja ovih mjere, one će mu biti zamijenjene istražnim zatvorom.

Podsjetimo, protiv muškarca je tužiteljstvo u Karlovcu podiglo optužnicu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv imovine – iznudom u pokušaju, te su mjere na snazi od tog trenutka. Na tu odluku žalila se obrana okrivljenoga ustvrdivši kako te mjere nisu potrebne, jer okrivljeni ionako živi u Njemačkoj te rijetko dolazi u Hravatsku, dok je odvjetnik oštećenoga na njima i dalje inzistirao zbog stupnja opasnosti kaznenog djela, te opasnosti od njegova ponavljanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oštećeni umirovljenik je podržao takav stav svojeg odvjetnika rekavši kako je okrivljeni do sada poštovao mjere, ali da ne želi da se one ukinu, jer se radi o opasnom čovjeku te da ga je strah za život, kao i za živote članova njegove obitelji.

Okrivljenikova odvjetnica navodi kako se događaj nije zbio kako je to ispričao oštećeni, već da je oštećeni taj koji je zapravo prijetio automatskom puškom samom okrivljenom, a za što će predložiti i svjedoke u daljnjem postupku. No njezin prijedlog da se ukinu mjere njezinom branjeniku nije prošao, odnoso Sudsko vijeće je smatralo da je prijedlog za produljenjem mjera Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu osnovan.

- Ovo vijeće i nadalje smatra da egzistiraju one osobite okolnosti koje upućuju na bojazan da bi okrivljenik mogao ponovno počiniti isto ili istovrsno kazneno djelo ili pak izvršiti ono djelo kojim prijeti. Okolnosti koje opravdavaju primjenu odredbe zakona proizlaze iz činjenice da je okrivljenik bio izrazito uporan i bezobziran u činjenju kaznenog djela, te da je oštećenik izjavio kako se radi o opasnoj osobi i da se boji, kako za svoj život tako i za živote svoje obitelji, zaključeno je na sudu u Karlovcu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!