VIJESTI / CRNA KRONIKA

KAOS KOD TUNELA

Vlak se kod Delnica zabio u odron leda i kamenja. U Naletu stradala kabina vlaka, nema ozlijeđenih

Vlak se kod Delnica zabio u odron leda i kamenja. U Naletu stradala kabina vlaka, nema ozlijeđenih
Čitatelj Danas.hr

Strojovođa je, na sreću, dobro te nije bilo drugih ozlijeđenih. Sve se dogodilo na izlazu iz tunela kod Zalesine. U naletu je izbijeno vjetrobransko staklo, kontrolna ploča izgleda potpuno uništena, unutrašnjost lokomotive ispunjena je snijegom

Teretni vlak HŽ Carga naletio je jutros na odron snijega, leda i kamenja, potvrdio nam je to predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan.

Nesreća se dogodina nešto prije 7 sati na izlazu iz tunela kod Zalesine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na sreću, kolega strojovođa je dobro", kratko nam je rekao Mrgan.

Naš čitatelj poslao nam je fotografije vlaka na kojima se vidi potpuno smrskana kabina te je prava sreća da nitko nije stradao.

Vjetrobranska stakla potpuno su izbijena, kontrolna ploča u kabini izgleda uništena, sve je zatrpao snijeg.

Pitali smo HŽ Infrastrukturu za detalje ove nesreće te su odgovorili da se sve dogodilo danas u 6:28 sati između kolodvora Delnice i Zalesina.

"Vlak HŽ Carga naletio je na odron leda i kamenja na ulazu u tunel pri čemu je došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla lokomotive. Promet vlakova bio je u prekidu do 9:28 sati kada je pruga očišćena i otvorena za promet", naveli su iz HŽ Infrastrukture.

Iz HŽ Carga također su dali detalje i to da se radilo o lokomotivi bez vagona koja je prometovala na relaciji Rijeka-Moravice. Oni navode da je lokomotiva naletjela na odron snijega na ulazu u kolodvor Zalesina iz smjera Rijeke.

"U lokomotivi se nalazio strojovođa koji pritom nije ozlijeđen. Pri udaru je nastala materijalna šteta, čiji se iznos tek treba utvrditi. Lokomotiva je nakon udara u snježni nanos nastavila vožnju do kolodvora Skrad, gdje je obavljen očevid", naveli su iz HŽ Carga.

Na teren su odmah pozvane sve relevantne službe koje su brzo reagirale, stoji u njihovu odgovoru, a osnovano je i zajedničko istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Carga koje će utvrditi okolnosti koje su uzrokovale ovaj izvanredni događaj.

Izdvojeno


Reci što misliš!