VIJESTI / CRNA KRONIKA

POLICIJA UPOZORAVA

Karlovčanka prodavala predmet preko interneta pa postala žrtva lopova - dala mu podatke od svoje kartice, ovaj joj "počistio" račun

Karlovčanka prodavala predmet preko interneta pa postala žrtva lopova - dala mu podatke od svoje kartice, ovaj joj
Pixabay.com

U policiji po tko zna koji put upozoravaju građane kako mogu izbjeći da postanu žrtve lopova koji ih vrebaju online.

Tko je prevario 26-godišnju Karlovčanku na internetu? Ovim će se pozabaviti policija, a nakon što je postala još jedna žrtva u nizu koja je preko interneta nepažnjom dala podatke svog bankovnog računa.

Policija je danas izvijestila da je 26-godišnjakinja putem jednog Internet oglasnika objavila prodaju predmeta nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i proslijedila joj poveznicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Potom ju je zatražila da unese svoje podatke s bankovnog računa i kartice radi novčane uplate što je 26-godišnjakinja i učinila. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa skinut novčani iznos od više stotina eura, kažu u policiji kao i da su pokrenuli kriminalističko istraživanje ovog događaja.

U policiji po tko zna koji put upozoravaju građane kako mogu izbjeći da postanu žrtve lopova koji ih vrebaju online.

- Podsjećamo ih da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira putem elektroničke pošte i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije, kažu nam u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!