VIJESTI / CRNA KRONIKA

čudan slučaj

Rastrojeni muškarac iz Plaškog prijetio da će uništiti sve svoje - sud mu dosudio globu, a onda oprostio još veći novčani iznos

Rastrojeni muškarac iz Plaškog prijetio da će uništiti sve svoje - sud mu dosudio globu, a onda oprostio još veći novčani iznos

Prijavile su ga policiji dvije susjede koje je njegov čin jako uznemirio

Psihički rastrojeni Plaščanin je 30. listopada 2020. godine galamio po selu, pa su ga nedavno na Prekršajnom sudu proglasili krivim zbog remećenja javnog reda i mira i osudili.

Prijetio je pri tome da "uništiti sve svoje i zapaliti, te se na kraju ubiti". Razbio je prozor na vlastitoj kući. Dvije susjede je takav čin uznemirio, pa su zvali policiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sudu su ga kaznili novčanom kaznom od 76 eura, no zapravo neće morati platiti ništa. Naime, u kaznu mu se uračunava noć provedena u policijskim prostorijama, kamo su ga odveli ogulinski policajci na smirivanje.

Tako se novčana kazna umanjuje za 600 kuna, odnosno za 79 eura, pa je okrivljeni ostao 3 eura "u plusu". Država mu to, dakako, neće refundirati.

- Sud je vodio računa o intenzitetu remećenja javnog reda i mira i ličnosti okrivljenika, te ranijoj prekršajnoj kažnjavanosti, a sve to u kontekstu odredbe o svrsi kažnjavanja - obrazložio je sud.

Izdvojeno


Reci što misliš!