VIJESTI / CRNA KRONIKA

ne nasjedajte

Nova računalna prijevara: 29-godišnja Karlovčanka dobila lažni e-mail od "Porezne" pa ostala bez nekoliko tisuća eura

Nova računalna prijevara: 29-godišnja Karlovčanka dobila lažni e-mail od
foto ilustracija

Ne dijelite svoje podatke, pogotovo ne podatke za pristup bankovnim računima, a slične sumnjive mejlove izbrišite.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Od događaja je policija izdvojila računalnu prijevaru.

- Jučer u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena je prijava 29-godišnjakinje da je od nepoznatog počinitelja koji se predstavio kao ustanova, zaprimila e-mail zbog povrata novca u kojem se nalazila poveznica na koju je upisala broj tekućeg računa i podatke za pristup internet bankarstvu. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je sa njezinog računa skinut iznos od više tisuća eura, javili su iz policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz nekog razloga policija na navodi u ime koje ustanove se lažno predstavio, iako bi to pomoglo građanima da ne nasjedaju na slične pokušaje prijevare, no možemo zaključiti da se radi o Poreznoj upravi, koji su i sami pozvali građane na oprez. 

Detalje možete pronaći na linku. Dakle, ne dijelite svoje podatke, pogotovo ne podatke za pristup bankovnim računima, a slične sumnjive mejlove izbrišite.

Izdvojeno


Reci što misliš!