VIJESTI / CRNA KRONIKA

U POLICIJI UPOZORAVAJU

Ogulinka (35) nasjela na mail iz lažne Porezne uprave! Dala podatke za isplatu "povrata poreza" pa joj nepoznati lopov počistio račun

Ogulinka (35) nasjela na mail iz lažne Porezne uprave! Dala podatke za isplatu
Pixabay.com

- Policija provodi kriminalističko istraživanje prijavljenog događaja, a građane pozivamo na dodatni oprez prilikom zaprimanja ovakvih lažnih poruka

Lopovi smišljaju svakakve načine da se dočepaju vašeg novca, a najnoviji biser je upalio kod 35-godišnje Ogulinke.

Ona je, kažu nam u policiji, na svoj e-mail zaprimila poruku sadržaja „zahtjev za automatski povrat poreza“ u kojem su od nje zatraženi podaci s bankovne kartice, a koje je ona i ustupila. Nakon toga dobila je obavijest o izvršenim transakcijama i podizanju gotovinskih zajmova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Policija provodi kriminalističko istraživanje prijavljenog događaja, a građane pozivamo na dodatni oprez prilikom zaprimanja ovakvih lažnih poruka​ u​ kojima se od​ porezn​ih obveznika traži uplata poreza ili se obavještavaju da im je odobren povrat, kažu u PU karlovačkoj.

Napominju da lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa je potrebno dodatno provjeravati adrese i sadržaj poruka. Iako su građani već upozoravani na ovakve lažne poruke, skrećemo pozornost na upozorenje Porezne uprave koje je dostupno na poveznici: Porezna uprava | Vijest (porezna-uprava.hr) .

- U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ogulin) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, kažu još u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!