VIJESTI / CRNA KRONIKA

POLICIJA UPOZORAVA

Još jedna žrtva prijevare na internetu! Slunjanka (36) nepoznatoj osobi poslala fotografiju svoje kartice, pa dobila ispražnjen račun

Još jedna žrtva prijevare na internetu! Slunjanka (36) nepoznatoj osobi poslala fotografiju svoje kartice, pa dobila ispražnjen račun
Pixabay.com

Oštećena je naivno dostavila fotografiju kartice na kojoj su vidljivi podaci, pa je nakon kraćeg vremena primijetila je da joj je s računa skinut novčani iznos od više stotina eura.

Još jedna žrtva prijevare na internetu dojavila je svoj slučaj policiji, ovog puta u Policijskoj postaji Slunj.

- Jučer je zaprimljena prijava 36-godišnjakinje da je putem aplikacije na internetu dogovarala kupoprodaju odjeće koju je objavila na internetu. Pod izlikom da izvrši novčanu uplatu nepoznata osoba zatražila ju je fotografiju debitne kartice, kažu nam u policiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oštećena je naivno dostavila fotografiju kartice na kojoj su vidljivi podaci, pa je nakon kraćeg vremena primijetila je da joj je s računa skinut novčani iznos od više stotina eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje te podsjeća građane!

- Budite oprezni prilikom kupovine i prodaje putem raznih internetskih oglasa. Vodite računa o zaštiti svojih osobnih podataka, osobito onih koji su inače nedostupni drugim osobama, a mogu poslužiti za sklapanje bilo kakvih ugovornih odnosa ili podizanje novca s računa, navode.

Dodaju da posebnu pažnju treba obratiti na davanje ili ostavljanje osobnih dokumenata ili njihovih preslika bez nadzora na mjestima koja omogućuju pristup drugim osobama i njihovu neovlaštenu uporabu. Ne pristajte na bilo kakve nerealne prijedloge drugih osoba!

- U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, te jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Ogulinu. Dogodičle su se dvije prometne nesreće s lako ozlijeđenom osobom, stoji još u policijskom dnevnom izvješću. 

Izdvojeno


Reci što misliš!