VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Obračun na Kupi: Zbog jedne psovke karlovački srednjoškolac je nokautirao studenta iz Šibenika i teško ga ozlijedio - to će ga sada koštati 2.700 eura

Obračun na Kupi: Zbog jedne psovke karlovački srednjoškolac je nokautirao studenta iz Šibenika i teško ga ozlijedio - to će ga sada koštati 2.700 eura

Tužitelj je u krvi imao 2,07 promila alkohola, no sud smatra da nije time pridonio ozlijeđivanju.

Zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, mladić iz Karlovca će mladom Šibenčaninu morati isplatiti naknadu štete u iznosu od 1.526,41 eura. Odšteta je to za napad i ozljede koje mu je pritom zadao prije skoro četiri godine u Karlovcu, kada ga je ničim izazvan napao ispred jednog restorana na obali Kupe u središtu Karlovca. Napadač je tada bio srednjoškolac, a napadnuti je bio student. Osim toga, morat će mu platiti i parnične troškove u iznosu od 1.144,83 eura.

Tužitelj kaže da je stradao 17. svibnja 2019. godine oko 20 sati. Ničim izazvan, kaže, presreo ga je napadač, te ga snažno udario šakom u glavu, pa je on od siline udarca pao na tlo, udario glavom o beton i zadobio teške tjelesne ozljede - nagnječenje glave, subkortikalno krvarenje mozga, lijeve čeone regije, potres mozga, te avulziju sjekutića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U odgovoru na tužbu tuženik navodi da nije sporno da je kritičnog dana došlo do fizičkog sukoba njega i tužitelja, ali da sukob nije bio teške naravi i da je tužitelj pretrpio lakše tjelesne ozljede u vidu krvnog podljeva na glavi i tjemenu i oguljotine obraza te oštećenja zuba, a da se radi o lakim tjelesnim ozljedama utvrdio je sudski vještak u kaznenom predmetu koji se vodi protiv njega.

Nadalje navodi da je kritičnog događaja tužitelj bio pod utjecajem alkohola i izazivao tuženika na način da mu se unosio u lice i verbalno ga vrijeđao, tvrdi da su ozljede koje je tužitelj pretrpio posljedica njegove alkoholiziranosti i ranijih zdravstvenih tegoba. Osporava osnov i visinu zahtjeva.

Napadač je u kaznenom postupku pravomoćno osuđen, te je tada utvrđeno da su ozljede koje je nanio bile teške naravi, a osuđen je odgojnom mjerom.

Napadnuti Šibenčanin navodi kako je cijelo popodne proveo u jednom kafiću pijući viski-kolu, tamo mu je ugodno i čest je gost jer se puštaju dalmatinske pjesme. U istom kafiću je bio i napadač i cijelo vrijeme ga je gledao. Pred večer su ogladnijeli pa su krenuli nešto pojesti u studentsku menzu, te je tamo napadnut. K svijesti je došao tek u Općoj bolnici Karlovac.

U periodu nakon "išao je psihijatru jer je imao i psihičkih problema, budio se noću, zbog svega se osjećao poniženo i jadno, a sve se odrazilo i na učenje i studiranje pa kad bi išao na ispit otac je išao s njim, pisao je zahtjeve za izvanredno polaganje ispita jer se u tom periodu nje mogao fokusirati na učenje".

Napadač potvrđuje da je bio u kafiću te se porječkao s prijateljem od napadnutog Šibenčana, a  igrom slučaja su i oni krenuli u studentski restoran nešto pojesti. Tužitelj je počeo psovati te ga ovaj udario otvorenim dlanom. Šibenčanin je pao u nesvijet, njegov prijatelj mu je izvadio jezik kako se ne bi ugušio, a on i njegov prijatelj su se prepali i otišli.

Tužitelj je u krvi imao 2,07 promila alkohola, no sud smatra da nije time pridonio ozlijeđivanju.

Izdvojeno


Reci što misliš!