VIJESTI / CRNA KRONIKA

prijetio

Ovo je mačeta kojom je mladić prijetio učenicima u zagrebačkoj školi. Policija objavila detalje

Ovo je mačeta kojom je mladić prijetio učenicima u zagrebačkoj školi. Policija objavila detalje
foto PU zagrebačka

Našli su ga tri sata od događaja, na području Medveščaka u jednom stambenom objektu. Osim toga, policija ranije nije potvrdila da se radi o mačeti, no glasnogovornica PU zagrebačke za Danas je rekla da je riječ o većem oštrom predmetu

Zagrebačka policija pronašla je mačetu s kojom je mladić (18) ušao u zagrebačku školu. Tom prilikom objavili su i fotografiju iste te otkrili detalje.

Sumnja se naime da je mladić prijetio više osoba, da je da je počinio kazneno djelo „Prijetnje“ na štetu više osoba, da je u ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika. Profesorica ga je pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, no onda joj je osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz policije govore da se mladić potom, nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. "Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni kojom prilikom je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli", tvrde.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež.

Izdvojeno


Reci što misliš!