VIJESTI / CRNA KRONIKA

BEZ PIJETETA

Gospođa Ljiljana je porazbacala lampione postavljene za vukovarske žrtve 18. studenog kod OŠ "Braća Seljan", a sada je zbog toga osuđena

Gospođa Ljiljana je porazbacala lampione postavljene za vukovarske žrtve 18. studenog kod OŠ

Kao olakotno cijenjeno je što do sada nije prekršajno kažnjavana

Gospođa Ljiljana u dobi od 66 godina je 18. studenog prošle godine oko 9 sati, na Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara i Škabrnje kod Osnovne škole "Braća Seljan" nogom porazbacala lampione. Očevici su je tada prijavili policiji te je ovih dana osuđena za remećenje javnog reda i mira novčanom kaznom od 100 eura, te mora platiti trošak postupka od 20 eura.

- Kriva je što je što je 18.studenog 2022. u 9 sati u Karlovcu, ulica V. Nazora kbr.4, remetila javni red i mir na način da je nogama udarala i rušila lampione postavljene uz kolnik ceste pored pješačkog prijelaza kod Osnovne škole Braća Seljan, a koji su postavljeni radi obilježavanja Dana sjećanja na žrtve grada Vukovara i Škabrnje, čime je okrivljenica počinila prekršaj - zaključili su na Prekršajnom sudu u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona nije ispitana na sudu te su ostali nepoznati njezini motivi, no sud je imao dovoljno elemenata da donese presudu, koja je temeljena na policijskom optužnom prijedlogu, u kojem su i fotografije lampiona koje je porušila.

- Pri izboru kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utječu na vrstu i mjeru kazne, a određena je u granicama koje su određene propisom za počinjeni prekršaj na temelju stupnja krivnje, opasnosti djela i svrhe kažnjavanja. Kao olakotno cijenjeno je što do sada nije prekršajno kažnjavana, zaključio je karlovački sud.

Izdvojeno


Reci što misliš!