VIJESTI / CRNA KRONIKA

iza rešetaka

Ličaninu koji je istukao trojicu policajaca određen jednomjesečni istražni zatvor: Hvatali su ga jer je remetio javni red i mir i plašio Gospićanina nožem

Ličaninu koji je istukao trojicu policajaca određen jednomjesečni istražni zatvor: Hvatali su ga jer je remetio javni red i mir i plašio Gospićanina nožem
foto ilustracija - arhiva KAportala

Sva trojica policajaca zadobila su lakše tjelesne ozljede.

Sudac istrage je odredio jednomjesečni pritvor 37-godišnjem Gospićaninu koji je 9. ožujka u Karlobagu istukao trojicu policajaca lakše iz ozlijedivši. Oni su tada protiv njega postupali jer je ranije u Gospiću remetio javni red i mir, te je osobu na koju je vikao zaplašio nožem. Presreli su ga u Karlobagu te je došlo do sukoba.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću je 10. ožujka 2023. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1986.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, javili su iz tužiteljstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak 9. ožujka 2023. oko 16:10 sati, na području općine Karlobag, tijekom postupanja policijskih službenika nadležne policijske postaje vezano za počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, postupio u cilju sprječavanja policijskih službenika u daljnjem postupanju, odnosno fizički nasrnuo na policijske službenike, kao i da im je nanio tjelesne ozljede, navode tužitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dijela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Izdvojeno


Reci što misliš!