VIJESTI / CRNA KRONIKA

DOBILA KAZNU

Gospođu Višnju (66) osudili jer je izvrijeđala policajke koje su čovjeku odbile napisati kaznu zbog parkiranja: "Gubite se, ne znate raditi svoj posao!"

Gospođu Višnju (66) osudili jer je izvrijeđala policajke koje su čovjeku odbile napisati kaznu zbog parkiranja:
foto ilustracija - arhiva KAportala

Nitko ne zna zašto je gotovo četiri godine trebalo sudu da donese presudu u ovom slučaju, no donesena je. Kaznio je gospođu Višnju novčanom kaznom od - 20 eura.

Gospođa Višnja (66) iz Karlovca je proglašena krivom na Prekršajnom sudu u Karlovcu jer je u lipnju 2019. oko 14.20 sati vrijeđala i omalovažavala policijske službenike riječima: "Tko ste vi da se meni ubacujete u riječ, tko ste vi da mene tražite osobnu iskaznicu, da me pitate jesam li pijana, da me napadate i vrijeđate? Gubite se ispred mojeg ulaza u dvorište, jer sin zbog vas ne može ući u ulaz, gubite se, ne znate raditi svoj posao, tužit ću vas zbog vašeg ponašanja prema meni. Policija su mafija i kriminalci".

Nitko ne zna zašto je gotovo četiri godine trebalo sudu da donese presudu u ovom slučaju, no donesena je. Kaznio je gospođu Višnju novčanom kaznom od - 20 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na glavnoj raspravi okrivljenica je u obrani navela da se ne osjeća krivom za prekršaj za koji se tereti.

- Tada sam bila nezadovoljna radom policije - dvije policijske službenice, rekla je na sudu.

Ona je kobnoga trenutka pozvala policiju zbog vozila koje je njezinom sinu na ulazu zapriječilo ulazak jer se parkiralo na prometnicu.

- Došle su dvije policijske službenice, bila sam nezadovoljna njihovim postupanjem. Jedna je rekla da tu opće ne treba "X" na prilazu jer da moj sin nesmetano može ući u dvorište i da vozaču vozila koji je tu parkirao vozilo neće naplatiti kaznu. Ja sam negodovala, a policajka me ušutkivala. Rekla sam joj da imam pravo govoriti i iznositi svoje mišljenje. Ništa drugo im nisam rekla, branila se Višnja.

Kako god, oni su je tada priveli u policijsku postaju i alkotestirali, no ona, kako kaže, uopće ne pije alkohol.

- Doživjela sam veliki stres, došlo mi je slabo. Zamolila sam policajku da me odveze kući i ispričala se. No, kada sam dobila prekršajni nalog, ponovno sam se uzrujala i doživjela novi stres, pa sam odustala od isprike i izrazila žalbu na sudu - dodaje ona.

- Okrivljenica najprije poriče krivnju, navodi razlog zbog čega je dolazila policija sve zbog parkiranja nekog vozila koje je priječilo njezinom sinu ulazak u dvorište, no to nije razlog koji bi mogao opravdati okrivljenu. Okrivljenica potom navodi da se ispričala policijskim službenicama, a onda na kraju kada je pokrenut ovaj postupak, navela da odustaje od isprike. Tako okrivljena tijekom iznošenja obrane varira u bitnom u svom iskazu. Također ne može ispričati okrivljenu to što navodi da je takvog temperamenta jer ni jedan razlog ne ispričava način ponašanja okrivljene u konkretnoj situaciji. Vrijeđanje, omalovažavanje policijskih službenika prilikom obavljanja službe je društveno neprihvatljivo ponašanje i propisano kao prekršaj, a u ovom postupku je utvrđeno da je okrivljenik takvim ponašanjem počinila prekršaj za koji se tereti, zaključio je sud.

Izdvojeno


Reci što misliš!