VIJESTI / CRNA KRONIKA

GROZNE PRIJETNJE

Ličanina osudili jer je prijetio smrću dr. Darku Milinoviću: "Poruči doktoru da ću mu doći kući i zaklati ga!"

Ličanina osudili jer je prijetio smrću dr. Darku Milinoviću:
Dino Stanin/PIXSELL

Okrivljeni je "dobio" uvjetnih šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje

"Poruči doktoru da ću doći kući i zaklati ga!" - odlučno je zaprijetio Darko U. (52) iz Brinja na porti Opće bolnice Gospić u studenom prošle godine. Izrečenu prijetnju izrekao je tijekom razgovora bolničkom portiru Željku B. i to samo s jednim ciljem: da ustraši liječnika Darka Milinovića, inače bivšeg župana Ličko-senjske županije i bivšem ministru zdravstva, piše Jutarnji.hr.

Portiru, koji mu je rekao da ne govori tako jer da će dobiti 30 godina zatvora, na to je okrivljni ponovio: "Doći ću mu kući i zaklati ga".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je to sve dovoljno da kod Milinovića, kad mu je portir prenio poruku, izazove osjećaj straha za život. U slučaj se odmah umiješala policija a potom i gospićko državno odvjetništvo koje je sudu poslalo prijedlog za izdavanjem kaznenog naloga. Tako da je Darko na osnovu kaznenog naloga osuđen nepravomoćno na uvjetnih šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. A mora platiti i 50 eura sudskog paušala. Na sudsku odluku ima pravo podnijeti prigovor pa će u tom slučaju tijekom sudskog postupka dokazivati svoju nevinost, navodi Jutarnji.

Inače, nakon tog događaja Milinović je tek kratko rekao za medije da je sporni porod vodila druga kolegica i da je bilo komplikacija.

Izdvojeno


Reci što misliš!