VIJESTI / CRNA KRONIKA

NOVI SLUČAJ

Muškarac iz Rumunjske (38) u kombiju kroz Hrvatsku vozio migrante do Slovenije, no policija ga presrela - sad je u pritvoru

Muškarac iz Rumunjske (38) u kombiju kroz Hrvatsku vozio migrante do Slovenije, no policija ga presrela - sad je u pritvoru
foto ilustracija - arhiva KAportala

Kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, dok su strani državljani predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje na 38-godišnjim državljaninom Rumunjske zbog sumnje u počinjene kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

"Sumnja se kako je osumnjičeni 38-godišnjak u neutvrđeno vrijeme na području grada Zagreba, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u kombi vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka, kao putnike prevozio ukupno šest stranih državljana. Cilj osumnjičenom je bio navedene strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije, te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju", navode iz policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnji državljanin Rumunjske je predan pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, dok su strani državljani predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Izdvojeno


Reci što misliš!