VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEPRAVOMOĆNO

Okončana drama zbog kobile u Draganiću - Višnja je Nenadu bila dužna 1.000 kuna, a on je to iskoristio da joj otme Šarenu. Sad će joj morati platiti odštetu

Okončana drama zbog kobile u Draganiću - Višnja je Nenadu bila dužna 1.000 kuna, a on je to iskoristio da joj otme Šarenu. Sad će joj morati platiti odštetu
foto ilustracija - arhiva KAportala

U međuvremenu je Nenad pravomoćno osuđen u kaznenom predmetu

Nenad iz Draganića mora u roku 15 dana Karlovčanki Višnji vratiti kobilu Šarenu i još joj platiti 1061,78 eura, zajedno sa zateznim kamatama unatrag tri godine - odlučio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu. Ono što će Nenada zasigurno pogoditi još više je odluka suda da Višnji isplati sudske troškove koji nisu mali - 2.500 eura.

Evo gdje je nastao problem. Višnja je vlasnica Šarene, kobile stare šest godina koju je kupila od Nenada. U međuvremenu se kod njega zadužila za 1.000 kuna pa joj je Nenad na ime tog duga "zaplijenio" kobilu. Ona ga je u tome pokušala spriječiti, ali ju je on tom prilikom udario šakom u glavu te više puta po glavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tuženi Nenad se branio da je Šarenu kupio od Višnjina nevjenčana supruga te je po dogovoru došao po nju, jer mu je on rekao da se nalazi na paši uz kuću i slobodno je može uzeti. Poriče da mu je Višnja bila dužna 1.000 kuna, kaže da s njom nikada nije bio ni u kakvim poslovnim odnosima.

Policija je privremeno izuzela životinju, a prilikom izuzimanja nisu utvrdili vlasništvo jer kobila nije bila čipirana, niti je imala markicu. Dok se ne okonča spor, dali su je na čuvanje trećoj osobi.

Sud je zaključio kako je Višnjin tužbeni zahtjev za povrat kobile i za naknadu neimovinske štete osnovan u cijelosti, a djelomično osnovan za naknadu imovinske štete za tuđu pomoć i njegu, koji se osnosi na zadobivene ozljede djelomično osnovan.

U međuvremenu je okončan kazneni predmet u kojemu je Nenad pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela protiv javnog reda – protupravne naplate, te je na temelju tog zakonskog propisa osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s rokom kušnje od tri godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!