VIJESTI / CRNA KRONIKA

PRIOPĆIO DORH

Ravnateljica i pedagoginja karlovačke osnovne škole dobile optužnice Općinskog državnog odvjetništva! Nisu na vrijeme prijavile slučaj ozljeđivanja učenika?

Ravnateljica i pedagoginja karlovačke osnovne škole dobile optužnice Općinskog državnog odvjetništva! Nisu na vrijeme prijavile slučaj ozljeđivanja učenika?

Index podsjeća da je prva informacija bila je da je dječak pao na beton, no ubrzo se doznalo da ga je ozlijedio stariji učenik škole.

Slučaj ozljeđivanja učenika u dvorištu karlovačke OŠ Grabrik po svemu sudeći dobit će i svoj sudski epilog, a kako doznaje Index, karlovačko Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu protiv ravnateljice i pedagoginje škole u Karlovcu.

Kako se navodi, optužene su za počinjenje kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina ili postupanja protivno pravilima struke. Ravnateljica i pedagoginja nisu prijavile vršnjačko nasilje u školi u kojoj rade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Okrivljenicama se stavlja na teret da su 5. svibnja 2022. u Karlovcu, počinile navedeno kazneno djelo, odnosno da su prvookrivljenica kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove i drugookrivljenica kao stručna suradnica i pedagoginja te osoba koja je imenovana kao stručna osoba za koordiniranje aktivnosti vezanih za problematiku nasilja u toj ustanovi, postupile suprotno odredbama članka 8. stavka 1. i članka 9. stavka 4. točke b, u svezi članka 5. stavka 2. i 6. Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima, priopćio je DORH.

Radi se o slučaju ozljeđivanja 12-godišnjeg dječaka u svibnju prošle godine, kad su mediji izvještavali o slučaju vršnjačkog nasilja.

Index podsjeća da je prva informacija bila je da je dječak pao na beton, no ubrzo se doznalo da ga je ozlijedio stariji učenik škole. Roditelji su za HRT ispričali da je vodstvo škole to prikazalo kao nesretan slučaj, a ne vršnjačko nasilje. Zato su roditelji sve prijavili policiji i prosvjetnoj inspekciji.

Izdvojeno


Reci što misliš!