VIJESTI / CRNA KRONIKA

AKCIJA POLICIJE

Razotkriveno zločinačko udruženje koje se bavilo preprodajom ilegalnog duhana! Imali su razgranatu mrežu, u pritvoru je čak 12 osumnjičenih

Razotkriveno zločinačko udruženje koje se bavilo preprodajom ilegalnog duhana! Imali su razgranatu mrežu, u pritvoru je čak 12 osumnjičenih
KAportal/PIXSELL

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su uhićene osobe doveli pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava, navode u policiji.

Karlovačka policija pohvalila se raskrinkavanjem zločinačkog udruženja koje se bavilo nezakonitom prodajom duhana, no naravno, akcija je bila opsežna i nije se provodila samo na području PU karlovačke.

Kako nam kažu u policiji, suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, policijskim upravama zagrebačkom, požeško-slavonskom, krapinsko-zagorskom i varaždinskom, te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad 12 hrvatskih državljana (55, 45, 42, 67, 55, 31, 62, 48, 51, 43, 33, 74), a zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja i pomaganja u nedozvoljenoj trgovini u sastavu zločinačkog udruženja.

- Kriminalističko istraživanje provedeno je zbog osnova sumnje kako kriminalna skupina okupljena oko prvoosumnjičenog 55-godišnjaka i drugoosumnjičenog 45-godišnjaka, povezana u zločinačko udruženje, planira i organizira te kontinuirano realizira nezakonitu nabavu i prodaju većih količina sitno rezanog duhana na području više županija u Hrvatskoj, kažu nam u policiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju da je provedenim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja kako su se osumnjičenici od 23. studenog 2022. do 23. svibnja 2023., s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi, kupovinom većih količina sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija, na području Karlovačke i Zagrebačke županije, udružili u zločinačko udruženje te prevozili, skladištili, pripremali za prodaju i preprodavali duhan na ilegalnom tržištu, prodavši tako najmanje 1.200 kilograma duhana, čime su oštetili Državni proračun Republike Hrvatske za najmanje 137.000 eura. Sumnja se da su si tako članovi zločinačkog udruženja pribavili imovinsku korist od najmanje 24.000,00 eura koju su međusobno podijelili sukladno ulogama u zločinačkom udruženju.

- Jučer, 23. svibnja, na području nadležnosti policijskih uprava karlovačke, zagrebačke i požeško-slavonske provedene su hitne dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su uhićene osobe doveli pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava, navode u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!