VIJESTI / CRNA KRONIKA

POLICIJA U AKCIJI

Uhvaćeni krijumčari migranata! Gruzijac i Bosanac preko granice prevozili ukupno 28 migranata, državljana Turske i Sirije

Uhvaćeni krijumčari migranata! Gruzijac i Bosanac preko granice prevozili ukupno 28 migranata, državljana Turske i Sirije
Boris Scitar / Pixsell

Uhvatila ih je, naime, ekipa zadužena za suzbijanje krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija.

Policija nam javlja da su uhvaćena još dva krijumčara migranata, a radi se o državljanima Gruzije i Bosne i Hercegovine. 

- ​Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca (26-godišnjim državljaninom Gruzije te 33-godišnjim i 22-godišnjim državljanima Bosne i Hercegovine), zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, izvijestili su iz policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uhvatila ih je, naime, ekipa zadužena za suzbijanje krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija. 26. i 27. svibnja na području Komesarca i Grabovca Vojnićkog zaustavili su dva vozila, teretni i osobni automobil u kojima su osumnjičeni prevozili sveukupno 28 stranih državljana.  

Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske i Sirije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

- Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni, kažu još u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!