VIJESTI / CRNA KRONIKA

IZ KORISTOLJUBLJA

Uhvaćeno još troje krijumčara migranata: Moldavac i Francuskinja "natrpali" kombi s 21 osobom, Talijan ih prevozio 7 - svima kaznene prijave

Uhvaćeno još troje krijumčara migranata: Moldavac i Francuskinja
foto ilustracija - Pixabay/Pixsell

Zbog utvrđene osnovane sumnje da su strane državljane prevozili iz koristoljublja osumnjičeni muškarci i žena kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, kažu nam u policiji.


Policija je provela još  dva kriminalistička istraživanja nad tri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Jučer ujutro, 16. rujna, policijski službenici Ravnateljstva policije su na području općine Vojnić zaustavili i kontrolirali putničko kombi vozilo nacionalnih oznaka Ujedinjenog kraljevstva kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Moldavije, dok se kao suvozačica u vozilu nalazila 30-godišnja državljanka Francuske. Utvrđeno je da su u vozilu prevozili 21 stranog državljana, kažu u PU karlovačkoj.

Također, jučer oko podneva policijski službenici Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Cetingrad su na području općine Rakovica zaustavili osobni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojima je upravljao 51-godišnji državljanin Italije. U automobilu je prevozio 7 stranih državljana.

- Svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a zbog utvrđene osnovane sumnje da su strane državljane prevozili iz koristoljublja osumnjičeni muškarci i žena kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, kažu nam u policiji.                      

Izdvojeno


Reci što misliš!