VIJESTI / CRNA KRONIKA

PALI ŠVERCERI

Velika akcija karlovačke policije! Ovog puta spriječeno krijumčarenje 63 strana državljana - svi su zatražili zahtjev za međunarodnu zaštitu

Velika akcija karlovačke policije! Ovog puta spriječeno krijumčarenje 63 strana državljana - svi su zatražili zahtjev za međunarodnu zaštitu
foto ilustracija - Pixabay/Pixsell

Podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Ravnateljstva policije, PGP Cetingrad i Interventne jedinice policije PU karlovačke su na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju do 22. do 25. rujna uhvatili više krijumčara koji su prevozili strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Na području općine Vojnić zaustavljena su i kontrolirana dva vozila, prvim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 24-godišnji bosansko-hercegovački državljanin i u vozilu je prevozio tri državljana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i prevozio je četiri strana državljana.

Na području Karlovca, policijski službenici zaustavili su osobni automobil belgijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Belgije i prevozio dva strana državljana. 

- Protiv vozača je nadležnom sudu u Karlovcu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice, poručuju iz PU karlovačke.

Na slunjskom području, u dva odvojena slučaja su policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija zaustavili dva kombi vozila. 

- Jednim vozilom rumunjskih nacionalnih oznaka upravljao je 26-godišnji državljanin Rumunjske i prevozio je 18 stranih državljana. Drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te je prevozio 26 stranih  državljana, pojašnjavaju iz karlovačke policije. 

Na području općine Krnjak policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin, a koji je prevozio tri strana državljana. 

Jučer su ponovno na području Slunja policijski službenici zaustavili kombi vozilo riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom su utvrdili da je prevozio sedam stranih državljana.

- U svim ovim događajima, strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su nad šestero osumnjičenih proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te su protiv svih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, poručuju iz PU karlovačke.  

Izdvojeno


Reci što misliš!