VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEPRAVOMOĆNO

Gospođa je "žicala" ispred trgovačkog centra na Baniji - policajci su je prijavili zbog prosječenja, a sud joj odredio novčanu kaznu

Gospođa je
foto ilustracija

Sudu ju je optužnim prijedlogom prijavila policija, koji je utemeljen na "neposrednom opažanju". Presuda je nepravomoćna, pa joj ostavlja mogućnost žalbe.

Do sada nekažnjavana Siščanka u dobi od 64 godine na Prekršajnom sudu u Karlovcu proglašena je krivom zbog prosjačenja. Sud je utvrdio da je 15. ožujka kod jednog trgovačkog centra na Baniji tražila novac od dvoje prolaznika, odnosno, kako bismo rekli - "žicala".

Sud ju je optužnim prijedlogom prijavila policija, koji je utemeljen na "neposrednom opažanju". Presuda je nepravomoćna, pa joj ostavlja mogućnost žalbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud joj je odredio novčanu kaznu od 20 eura, te će taj iznos morati uplatiti u državni proračun Republike Hrvatske, nakon što presuda postane pravomoćna. Ako ne plati, ovršit će je, a ako plati u roku, priznat će joj dvije trećine iznosa kao da je uplatila cijeli iznos.

- Ovaj sudac nalazi da je na temelju ovako podnesenog optužnog prijedloga dovoljno utvrđeno da je okrivljenica počinila prekršaj opisan u izreci ovog prekršajnog naloga, odnosno da su ispunjeni svi uvjeti, pa je prekršajni nalog izdan bez saslušanja okrivljenice, zaključili su.

Izdvojeno


Reci što misliš!