VIJESTI / CRNA KRONIKA

STIGLA PRESUDA

Umirovljenika iz Jarčeg Polja Općinski sud u Karlovcu osudio na godinu dana zatvora zbog prijetnji smrću i odvratnog vrijeđanja supruge, sina i snahe

Umirovljenika iz Jarčeg Polja Općinski sud u Karlovcu osudio na godinu dana zatvora zbog prijetnji smrću i odvratnog vrijeđanja supruge, sina i snahe
foto ilustracija - arhiva KAportala

Umirovljenik je priznao da je učestalo verbalno napadao, psovao i vrijeđao suprugu, no tvrdi da nije to bilo usmjereno prema sinu i snahi koje je optužio da su lažno iskazivali

Na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine na Općinskom sudu u Karlovcu je osuđen 68-godišnji umirovljenik iz Jarčeg Polja jer je utvrđeno da je od rujna prošle do ožujka ove godine učestalo verbalno napadao, psovao i vrijeđao suprugu, sina i snahu te prijetio ubojstvom.

Osuđen je da je snahi govorio da je "kurva i ciganka", da je psovao sina, da je svojoj supruzi poručivao također da se "kurva" i "jebe po liftovima", pa da ih je tako uznemirio, ponizio i povrijedio, odnosno sebi bliske osobe doveo u ponižavajući položaj. Osuđen je i da je proljetos prijetio smrću sinu i snahi u obiteljskoj kući i zbog toga je od tada u pritvoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegova supruga je sucu istrage rekla da je izašao u jesen 2023. iz zatvora gdje je bio zbog sličnih kaznenih djela te da se nastavio ponašati na isti način dva puta tjedno kada bi pio. Svjedočila je i da joj je u ožujku telefonski poručivao da se ne mora vraćati doma iz toplica, da se ona "jebe po liftovima" i da joj je pripremio putnu torbu. Nastavila je da joj je prije samoga polaska u toplice stavio nož pod vrat kad je htjela pozvati policiju.

Snaha je sucu istrage rekla da ju je otkako mu je supruga otišla na liječenje svakoga dana zvao, vrijeđao, prijetio ubojstvom i poručivao joj da je "kurvetina", da joj je psovao majku i prijetio da će je ispred zgrade dočekati "njegovi Bosanci" i ubiti. Dodala je i da je svome sinu poručio da ima pištolj i da će u njega "sasuti metke".


Njegov sin je rekao da je po izlasku iz zatvora gotovo svakoga dana nastavio praviti probleme i da je pritom bio alkoholiziran. Rekao je i da je bio nasilan prema njemu i majci i dok je bio dijete.

Umirovljenik je priznao da je učestalo verbalno napadao, psovao i vrijeđao suprugu, no ne sina i snahu koje je optužio da su lažno iskazivali radi toga da završi u zatvoru kako mu ne bi morali vratiti četiri i pol tisuće eura duga. No, u prijašnjem iskazu je ipak naveo da je vrijeđao i sina i snahu i da mu sin duguje 1.600 eura. Za sudskog postupka je naveo da dnevno pije 15 tableta i alkohol, pa kad nije "sav svoj" vrijeđa suprugu, ne i snahu, istaknuo je. Nastavio je da je sin prodao njegov traktor dok je bio zatvoren, pa da se stoga dug povećao. Sud mu nije povjerovao.

- Oštećenici su na životan i logičan način opisali kako dinamiku cijelog događaja čija je podloga u narušenim odnosima s optuženikom, tako i prijetnje koje im je optuženik uputio. Oštećenici su detaljno opisali svoj suživot s optuženikom koji prekomjerno konzumira alkohol u kojem stanju je agresivan i sklon izazivanju ekscesa te su opisali i kako su se osjećali čuvši prijetnje te ispoljili strah od optuženika – stoji u presudi.

Izdvojeno


Reci što misliš!