VIJESTI / CRNA KRONIKA

GUŽVA NA MIGRANTSKOJ RUTI

Migrantska ruta nikad aktivnija! Dva krijumčara pobjegla iz vozila i još uvijek nisu pronađeni, jedan Bjelorus završio u pritvoru

Migrantska ruta nikad aktivnija! Dva krijumčara pobjegla iz vozila i još uvijek nisu pronađeni, jedan Bjelorus završio u pritvoru
foto čitatelj KAportala/ilustracija

Bjelorus je predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

PU karlovačka izvještava o novom sprječavanju krijumčarenja migranata, a kako ovakve vijesti dolaze na dnevnoj bazi dobar je pokazatelj koliko je živa migrantska ruta koja vodi iz susjedne BiH preko Hrvatske u druge zemlje Europske unije.

Kako nam kažu, tijekom 11. rujna policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u dva slučaja spriječili krijumčarenje stranih državljana na području Karlovca i općine Netretić.

- Strane državljane, su za sada, prevozili nepoznati vozači u osobnom automobilu poljskih nacionalnih oznaka i teretnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka. Po zaustavljanju obojica vozača su se dala u bijeg i pretragom terena nisu pronađeni. U teretnom automobilu zatečen je 45-godišnji suvozač, navode u policiji. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Bjelorusije. Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu. Zbog istog kaznenog djela također je podnijeta i kaznena prijava protiv nepoznatih počinitelja koji su prevozili strane državljane.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani nekoliko sati prije nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.   

Izdvojeno


Reci što misliš!