VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEPRAVOMOĆNO

Mladi Karlovčanin osuđen zbog podmukle krađe u Gračacu: "Bio sam pijan, nisam znao što radim!"

Mladi Karlovčanin osuđen zbog podmukle krađe u Gračacu:
Pixabay.com

Tri puta do sada je osuđivan zbog imovinskih delikata.

Na uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine Općinski sud osudio je 26-godišnjeg Karlovčanina. Na teret mu je stavljena provala koju je počinio u Gračacu, koja se dogodila 5. siječnja 2019. godine u večernjim satima.

Kako je utvrđeno, on je na tamošnjem željezničkom kolodvoru uz pomoć alata otključao bravu na automobilu marke Opel Astra splitskih oznaka, uzeo radio uređaj, auto-dizalicu te kablove za paljenje vozila, sve vrijedno oko 160 eura. Nakon krađe je napustio mjesto događaja, ali se vratio i nožem prorezao dvije stražnje i jednu prednju gumu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Optuženi je priznao kazneno djelo, pokajao se, i izrazio žaljenje. Rekao je da je učinio sve kako piše u optužnici. Kaže da nije znao što radi jer je bio u alkoholiziranom stanju, te je sada spremna snositi posljedice. Suglasan je s kaznom koja mu je određena. Vlasnika vozila nije poznavao.

Zanimljivo, državni odvjetnik je tražio sankciju rad za opće dobro, ali se predomislio i predložio uvjetni zatvor. Inače, otprije je poznat po kaznenim djelima. Do sada je triput osuđivan zbog kaznenih dijelova protiv imovine, a jednim mu je izrečena i bezuvjetna kazna zatvora.

Izdvojeno


Reci što misliš!