VIJESTI / CRNA KRONIKA

VREBAJU NA INTERNETU

Karlovčanka (66) postala žrtvom online lopova! I ona prodavala nešto preko oglasnika, pa "kupcu" dala podatke svoje kartice! To se ne radi!

Karlovčanka (66) postala žrtvom online lopova! I ona prodavala nešto preko oglasnika, pa
foto ilustracija - Pixabay.com/KAportal

- Ne dajte se požurivati. Bez žurbe napravite odgovarajuće provjere prije nego što odgovorite.

Karlovačka policija javlja o novoj prijevari putem interneta i to na identičan način na što su već nasjedale brojne žrtve online lopova.

Kako navode, putem jednog internet oglasnika Karlovčanka (66)  je objavila prodaju određenog predmeta nakon čega ju je kontaktirala nepoznata muška osoba i proslijedila joj poveznicu lažne dostavne službe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Unijela je podatke svoje bankovne kartice, nakon čega je izvršila i autorizirala novčane transakcije u vrijednosti više stotina eura. Tada shvatila da je prevarena, kažu nam u policiji.
 
Po tko zna koji put iz policije upozoravaju građane da ne klikaju na poveznice, privitke ili slike koje su primili u porukama s nepoznatog broja bez prethodne provjere pošiljatelja.

- Ne dajte se požurivati. Bez žurbe napravite odgovarajuće provjere prije nego što odgovorite. Nikad ne odgovarajte na poruke koja zahtijevaju vaš PIN, vašu lozinku ili CVV/CVC broj koji se nalazi na poleđini kartice ili bilo koje druge sigurnosne vjerodajnice. Ako smatrate da ste nasjeli na smishing poruku i ako ste dali bankovne podatke, odmah se obratite svojoj banci i policiji, kažu u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!