DROGA U PRTLJAŽNIKU

Državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojca sa speedom – s 3 kilograma “pali” na autocesti kod Bosiljeva

PU karlovačka

U autu u kojem su bili policija je našla više od 3 kilograma droge amfetamin tipa "speed"

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama protiv 29-godišnje hrvatske državljanke i 38-godišnjeg državljanina BiH Državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage, ispitali su osumnjičenika i zatražili istražni zatvor.

Riječ je o dvojcu kojeg je policija 22. travnja zaustavila na autocesti A1, kod čvora Bosiljevo pa u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka, u kojem su bili, pronašla 3.035 grama droge “speed”.

Dan poslije, po primitku kaznene prijave PU karlovačke, u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu ispitan je jedan od osumnjičenika, državljanin Bosne i Hercegovine.

– Postoji osnovana sumnja da je 22. travnja 2020. oko 00,05 sati, na autocesti A1, na odmorištu Dobra jug–BP Tifon, zajedno i po prethodnom dogovoru s hrvatskom državljankom (1991.), protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje distribucije droge na ilegalnom tržištu, u prtljažniku osobnog automobila držao 3035,2 grama droge amfetamin tipa “speed”, pakirane u tri paketa sačinjena od prozirne PE folije, a ta se droga nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika (1982.) zbog zakonske osnove iz članka 123. stavak 1. točke 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Županijski sud u Karlovcu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva u odnosu na zakonski osnov iz članka 123. stavka 1. točke 1. ZKP-a, odnosno da bi boravkom na slobodi osumnjičenik mogao pobjeći. Prijedlog državnog odvjetništva u odnosu na zakonski osnov da bi mogao ponoviti kazneno djelo sud je odbio, na što je uložena žalba državnog odvjetništva, objavilo je ODO u Karlovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest