STVAR ZA POLICIJU

Trovač pasa i mačaka na Luščiću? Pet pasa pojelo otrov, stanari snimili susjeda kako bijeli prah sipa po kvartu

- Unazad mjesec dana stradalo je pet pasa. Ovim putem vas molimo kao zajednica za pomoć, kaže nam čitateljica.

Je li se u Karlovcu pojavio novi trovač pasa koji po okolišu sipa otrov i ugrožava kućne ljubimce, ali i ljude?

U ovo su, naime, uvjereni stanari Medovićeve ulice u karlovačkoj gradskoj četvrti Luščić, koji nam tvrde da u njihovom susjedstvu živi čovjek koji bijeli prah sipa po kvartu, a oni su uvjereni da se radi o otrovu.  

– Unazad mjesec dana stradalo je pet pasa. Ovim putem vas molimo kao zajednica za pomoć, kaže nam čitateljica.

Dodaje da su se stanari već obratili institucijama, ali nisu naišli na razumijevanje i bili su odbijeni, citiramo, “od policije nadalje”. Zabrinuti stanari su nam poslali fotografije bijelog praha za koji vjeruju da je otrov, ali i snimku susjeda koji usred bijelog dana sipa prah po opločnicima i travi. 

Kako nam je pojasnila zabrinuta građanka, zadnji pas koji je otrovan istu noć je završio kod veterinara Pet plus kod dr. Nine Domišljanović. Pas je imao obilno krvarenje i na svu sreću pravovremeno je reagirano.

– Jedan je uginuo, ali trenutno ne mogu do vlasnika. Kontaktirana je i veterinarka Lovorka Rubeša iz ambulante Anima koja nam je rekla da odmah zovemo policiju što smo i napravili, ali oni su nas glatko odbili i rekli da to radi komunalno redarstvo. Zatim smo i njih kontaktirali pa nam je rečeno da zovemo policiju i da to oni moraju odraditi, ispričala nam je stanarka u Luščiću, dodavši da tako niti jedan poziv službama nije završio pozitivno.

Kaže da se na mjestu gdje je ostavljen otrov igraju i djeca, a odmah u blizini je dječje igraliste. Na naš upit jesu li bijeli prah uzeli na analizu kažu nam da ga se nisu usudili dirati no da bi to trebale napraviti službe. 

Upit je redakcija KAportala proslijedila PU karlovačkoj pa ćemo, nadamo se ubrzo, imati i neku službenu informaciju vezanu za ovaj slučaj. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest