SKORO PA GOTOVO

Zona u Gornjem Mekušju uskoro potpuno komunalno opremljena – na potezu poduzetnici, natječaj za prodaju zemljišta otvoren do 15. svibnja

Komunalno opremanje vrijedno je 10,2 milijuna kuna, od kojih je iz EU stiglo 8,5 milijuna, dok je ostatak osigurao Grad Karlovac

Bit će u cjelosti završeno za nekoliko dana. Jer, već su dovršeni radovi na izgradnji prometnica sa zelenom i komunalnom infrastrukturom: vodoopskrbni cjevovod, sanitarna, oborinska i kabelska kanalizacija, s javnom i parkovnom rasvjetom i DTK mrežom, što je investirao Grad Karlovac, dok je Montcogim plinara investitor radova na izgradnji plinske mreže unutar zone, a HEP Elektra Karlovac trafostanice.

– Preostalo je još asfaltiranje prekopa za spoj na vodoopskrbni cjevovod i kanalizaciju u Mekušanskoj cesti, što će biti izvršeno u roku 3 do 4 dana. Svi ostali radovi u projektu izgradnje prometnica s komunalnom infrastrukturom u poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje su izvedeni. U tijeku je i priprema dokumentacije za zahtjev za uporabnu dozvolu, javljaju iz Grada.

Napominju da je za poslovnu zonu ishodovana sva potrebna prostorno-planska dokumentacija, što budućim investitorima omogućuje provedbu postupka kupnje i realizaciju investicije u najkraćem mogućem roku.

A zemljište će moći kupiti po 126,80 kuna/m² pa tako početna cijena za najmanju parcelu površine 2.856 m² iznosi 362.132 kune, a najveće, od 23.332 m², 2,958.430 kuna. Ukupna početna cijena svih građevinskih parcela je 10,310.000 kuna. Deset ih je, a cjelokupna površina svih parcela za prodaju je 81.311 m².

Natječaj za prodaju zemljišta je objavljen u ožujku, no, zbog koronakrize, rok za dostavljanje ponuda produžen do 15. svibnja. Namijenjeno je za izgradnju građevina industrijske i zanatske proizvodnje, poslovnih građevina trgovačkih, uslužnih i komunalno-servisnih djelatnosti, s pomoćnim građevinama, te ugostiteljsko-turističkih građevina (bez smještajnih kapaciteta).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest