INVESTICIJA U ZONI

Poslovna zona u Mekušju dobiva “velikog ulagača”? Poznata tvrtka iz Zagreba namjerava otkupiti gotovo pola raspoloživog prostora

FB Grad Karlovac

Ponuda za kupnju triju parcela od 46.154 m2 na stol je Gradu Karlovcu stigla u petak

Iako je karlovački gradonačelnik Damir Mandić prije točno tjedan dana gotovo sramežljivo najavio da bi u Poslovnu zonu Gornje Mekušje mogao stići investitor koji će kupiti gotovo polovicu ukupnog zemljišta u zoni, samo dva dana kasnije, doznaje KAportal, to se i ostvarilo.

Naime, tvrtka Feal Hrvatska iz Zagreba otišla je korak dalje od ranije upućenog pisma namjere i poslala ponudu za kupnju triju parcela, vrijednih gotovo šest milijuna kuna. Nakon što ugovor o kupoprodaji bude potpisan, Feal će postati drugi vlasnik zemljišta u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje, nekadašnjoj vojarni pretvorenoj u kompletno opremljenu zonu u kojoj je od 10 hektara ukupne površine poduzetnicima na raspolaganju 8.225 kvadrata uređenog i infrastrukturno opremljenog zemljišta; 10 parcela različite površine.

– Karlovac proveo je dva kruga natječaja za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje: u prvom krugu natječaja pristigla je jedna ponuda i to tvrtke Hidris inženjering d.o.o., Bogoslava Šuleka 29, Karlovac za jednu parcelu površine 3339 m2; u tijeku je priprema kupoprodajnog ugovora. U petak, 5. lipnja završio je drugi krug natječaja, na kojem je zaprimljena jedna ponuda tvrtke Feal Hrvatska d.o.o., Rudeška cesta 3a, Zagreb i to za tri nekretnine ukupne površine 46.154 m2; za predmetne nekretnine početna kupoprodajna iznosila je 5.852.193,92 kuna, potvrdili su nam u Gradu.

Dodali su kako traje “provjera natječajne dokumentacije te priprema prijedloga prihvata ponude, kojom će se sukladno odredbama Odluke o uvjetima prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni “Gornje Mekušje” (GGK 03/20) utvrditi preuzete obveze, obračunati povlastice u vidu umanjenja ponuđene kupoprodajne cijene zemljišta, te zaključiti kupoprodajni ugovor.”

Po spomenutoj Odluci, obveza budućih kupaca u pogledu izgradnje objekta, ishođenja uporabne dozvole, te stavljanja objekta u funkciju, definirana je do 01. srpnja 2022. godine uz mogućnost produženja navedenog roka za godinu dana, a definirani su i ostali uvjeti koje kupac mora ispuniti da bi ostvario kupnju zemljišta po povlaštenim uvjetima, odnosno, po umanjenoj cijeni zemljišta u određenom postotku – primjerice, cijena je niža što je broj radnika koje će investitor zaposliti veći itd.

– Realizacijom predmetne dvije ponude za kupnju zemljišta, ukupna površina prodanog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje iznosit će 49.493 m2, a preostat će za prodaju 6 parcela, ukupne površine 31.818 m2, odgovorili su nam u Gradu i dodali da će konačna kupoprodajna cijena zemljišta biti javno dostupna nakon zaključenja kupoprodajnih ugovora.

Nakon realizacije tih dvaju ugovora, u zoni će ostati manje od polovice slobodnih parcela pa bi optimistične najave da bi ove godine sve one mogle biti i prodane doista mogle postati stvarnost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest