nova mjesta

Prvi karlovački vrtić sufinanciran EU novcem završen i prije roka – u Mahičnu od jeseni mjesta za 46 mališana

Projekt je "težak" 6,6 milijuna kuna od kojih je iz EU stiglo 3,8 milijuna, iz nacionalnih sredstava 672.875 kuna, dok je više od 2 milijuna izdvojio sam Grad Karlovac

Dječji vrtić i jaslice Mahično, jedini u Karlovcu sufinanciran europskim novcem, izgrađen je i prije roka, dobio je uporabnu dozvolu, slijedi opremanje, a na jesen će u njega 46 mališana.

Najavljeno je to na današnjoj pressici, na kojoj je pročelnica Draženka Sila Ljubenko podsjetila da je riječ o projektu vrijednom 6,6 milijuna kuna, od kojih je iz EU stiglo 3,8 milijuna, iz nacionalnih sredstava 672.875 kuna, dok je više od 2 milijuna izdvojio sam Grad Karlovac.

U 10 mjeseci, na više od 1.800 četvornih metara pored škole, uređen je okoliš i izgrađen novi vrtić od 500 kvadrata za dvije jaslićke i jednu vrtićku grupu, 46-tero djece, s kojima će raditi šest odgojitelja. No, ni s ovim novim vrtićem, u karlovačkim vrtićima još nema mjesta za svu djecu, što se, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, pokazalo i ovaj put, kod prijava mališana.

– Nakon što smo obnovili sve objekte – vrtić Dubovac je pri kraju, a na Baniji bi vrlo skoro trebao doći na red – pokazuje se da nam treba još jedan veliki vrtićki objekt, čak veličine Grabrika. Već sad o tome razgovaramo i tražimo rješenja. Jasno je da je mjesto u vrtiću, u biti, jedna od većih demografskih mjera jer na taj način se osigurava roditeljima da imaju svoje radno mjesto. I ove smo godine uspjeli svim roditeljima koji rade osigurati mjesta u vrtiću za njihovu djecu. Vjerujem da ćemo narednih godina povući europski novac da zatvorimo tu našu priču smještaja za najmlađe, poručio je Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest