Između Šestićeve i Šetališta grada Vukovara

Heroj Miroslav Peris dobio šetnicu u svom gradu: To je sjećanje na čovjeka koji je dao život za domovinu koja svi želimo da bude ljepša i bolja

Inicijativu Udruge dragovoljaca Domovinskog rata prihvatila je GČ Novi Centar, a onda i Gradsko vijeće

– Jako sam zahvalna ljudima sto su se sjetili toga. Hvala gradskoj četvrti, Gradu, svima koji su se sjetili i vama koji ste došli, kratko je, nakon dugo nagovaranja, kazala Snježana Peris, supruga pukovnika Miroslava Perisa, koji je danas u svom gradu dobio šetnicu nazvanu njegovim imenom.

Šetalište Miroslava Perisa povezuje Državni arhiv, odnosno, Šestićevu ulicu i Šetalište grada Vukovara, kod Doma HV-a, a da se upravo taj prostor nazove po pukovniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je izgubio život u svom avionu, srušenom nakon obavljenog zadatka, pokrenula je Udruga veterana Domovinskog rata, prihvatilo Vijeće GČ Novi Centar, a onda i Gradsko vijeće.

– Šetnica je stvorena zato da se ljudi ugodno osjećaju, da imaju mjesto gdje će se relaksirati u ovoj lijepoj prirodi, na ovom prelijepom mjestu u Novom Centru. Ona je i obilježje sjećanja na čovjeka koji je živio u ovom gradu, koji je imao samo 33 godine, niti toliko, kad je napustio je svoju obitelj, svoje dijete i dao život za domovinu, hrvatsku domovinu za koju svi želimo da bude ljepša, da bude bolja, pravednija, da daje sigurnost i prosperitet našoj djeci. To je i ova šetnica, kazao je predsjednik Vijeća GČ Novi Centar Josip Žunić.

Dogradonačelnik Ivan Mrzljak rekao je da ova šetnica, koja se naslanja na onu koja nosi ime Vukovara, bila pravo mjesto da nosi ime jednog heroja Domovinskog rata.

– Pukovnik Peris je dao život za modernu Hrvatsku, utemeljenu u Domovinskom ratu. Ova šetnica će biti spomen, sjećanje na pukovnika Perisa, heroja, viteza Domovinskog rata i na sve ono što je učinio za modernu Hrvatsku. Na tome mu hvala, izjavio je Mrzljak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest