SAVJESNI

Karlovčani sve više koriste reciklažna dvorišta – ove godine već odložili više od 700 tona građevinskog otpada, guma, plastike, stakla…

Čistoća

Reciklažna dvorišta na Ilovcu i Maloj Švarči nisu otvorena samo nedjeljom

Karlovčani sve više koriste reciklažna dvorišta, u kojima različit otpad mogu odložiti besplatno, pa su ove godine na Ilovac i Malu Švarču već dovezli više od 700 tona.

– Od početka godine do sad u Reciklažnom dvorištu na Ilovcu zaprimljeno je više od 435 tona otpada, dok je cijelu prošlu 2019. godinu prikupljeno 220 tona. U 2018. godini ta je količina iznosila 90 tona otpada. Građani su također često koristili i Reciklažno dvorište Mala Švarča (u funkciji je od listopada 2019. godine) te je u njemu tijekom ove godine do sad zaprimljeno blizu 332 tone otpada, kazali su u Čistoći.

Najčešće dovoze glomazni i građevinski otpad, otpadne gume, plastičnu ambalažu, tekstil, elektronički otpad, crijep, staklo, papir i kartonsku ambalažu, izolacijski materijal s azbestom itd. I te i sve ostale vrste otpada u reciklažna dvorišta na Ilovcu i Maloj Švarči mogu odložiti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 7 do 15, a utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati; reciklažna dvorišta ne rade samo nedjeljom i blagdanima.

– Pozivamo građane da i nadalje u što većem broju koriste reciklažna dvorišta, a u slučaju potrebe, naši djelatnici na reciklažnim dvorištima rado će im odgovoriti i pružiti dodatna pojašnjenja vezano za korištenje reciklažnog dvorišta, pozvali su iz Čistoće i zamolili građane da se svih mjera i preporuka za zaštitu od koronavirusa pridržavaju i pri dolasku na reciklažna dvorišta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest