NEĆE VIŠE BITI OPASNOST

I učenici i škola u Skakavcu uskoro sigurni – počela sanacija obližnjeg klizišta koje ih je ugrožavalo

www.karlovac.hr

Klizište pored OŠ Skakavac prijetilo je i igralištu i samoj zgradi škole

– Da je došlo do većeg klizišta, i dio škole bi otišao; u opasnosti je bila zgrada i igralište. Zadovoljan sam jer sada će biti sigurni i učenici i djelatnici škole, izjavio je danas Anto Ćališ, ravnatelj OŠ Skakavac.

U njenoj neposrednoj blizini započela je sanacija velikog klizišta, vrijedna 1,6 milijuna kuna koja će biti završena do 15. siječnja. Njome će, pojasnila je pročelnica Ana Hranilović Trubić, biti izgrađen gabionski zid, dugačak 90 ,a visine od tri do osam metara i tako spriječeno daljnje klizanje terena, ali i problemi podzemnih i procijednih voda.

– Prošle godine uložili smo skoro milijun kuna u sanaciju bujičnih klizišta, a ovo u Skakavcu je veći zahvat. Pred nama su još dva klizišta Sveta Ana na Vučjaku i Furači. Kod ovakvih projekata najčešće je najteže riješiti imovinsko-pravne odnose jer se uglavnom radi o privatnim parcelama tako da smo u postupku projektiranja i vjerujem da će i to vrlo brzo u realizaciju. Nastojimo kod realizacije projekata iznaći i dio sredstava izvan gradskog proračuna i zato zahvaljujem Hrvatskim vodama što imaju razumijevanja za ovakve probleme; dogovorili smo da sufinanciraju dio sanacija bujičnih klizišta jer bismo sami vjerojatno sve to puno sporije rješavali, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest