I ONI POKAZALI DA IM JE DOSTA

Među tisućama prosvjednika u Zagrebu bili i karlovački ugostitelji: Nadamo se da će se nešto promijeniti, nepravedno je da ne smijemo raditi

PIXSELL

Desetak karlovačkih ugostitelja organizirano, te njih još nekoliko u vlastitom angažmanu bilo je danas na prosvjedu Glasa poduzetnika

– Vratili smo se, s nadom da će se nešto promijeniti. Mislim da će se nešto pokrenuti ovim prosvjedom, bio je dosta velik odaziv. To je moje miljenje, da ne mislim tako ne bih ni išao u Zagreb, ispričao nam je Danijel Štromer, karlovački ugostitelj koji je bio danas na prosvjedu “Veliki krik poduzetnika”.

Organizirala ga je Udruga Glas poduzetnika, nezadovoljna ekonomskim mjerama i odlukama koje ocjenjuju diskriminatornim, ponajprije prema ugostiteljima i fitness centrima. Na prosvjedu je, po procjenama, sudjelovalo oko pet tisuća građana i poduzetnika koji su poručili da im je voda došla do grla.

– Išli smo na prosvjed zbog nepravde što smo zatvoreni; svi drugi mogu raditi, osim nas kafića, a nigdje nije dokazano da smo mi izvor zaraze. Da ne ponavljam, sve se već zna, rekao je Štromer.

Nada se da će ovako velik prosvjed utjecati na donošenje odluka da se omogući rad i onima kojima je sada zabranjen, a nadaju se tome i govornici na prosvjedu, od Andrije Klarića, vlasnika teretane koji je zbog njena otvaranja zaradio kaznenu prijavu, do izvršnog direktora UGP-a Dražena Oreščanina, koji je, između ostalog, rekao da do otvaranja sada zatvorenih objekata, UGP od Vlade i Stožera civilne zaštite traži ikakvo obeštećenje pa makar i jednokratnu naknadu  jer “ljudi više doslovce nemaju od čega živjeti”.

Takvu sudbinu dijele svi pa stoga čudi što odaziv Karlovčana, kojima je Zagreb bliži nego mnogima koji su u njega jutros potegli, nije bio puno veći. Desetak karlovačkih ugostitelja organizirano, te njih još nekoliko u vlastitom angažmanu, doznajemo, bilo je danas na prosvjedu Glasa poduzetnika.

– Bilo je kolega iz svih županija, i iz stradale Sisačko-moslavačke, iz mnogih gradova, i žalosni smo što nije bio veći odaziv iz Karlovca; vidjeli smo još nekoliko naših kolega iz drugih dijelova županije. No, nadamo se da će ovaj prosvjed nešto promijeniti na bolje, zaključio je Štromer, vlasnik caffe bara Bambi, Zec i Kovač.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest