STANOGRADNJA

Grabrik je “in”: Druga Odetina zgrada useljiva od svibnja, investitor Vuković: Razmišljamo i o gradnji treće zgrade, isto u Grabriku!

- Prva zgrada je rasprodana, druga je na 70 posto, počeli smo razmišljati i o trećoj, isto u Grabriku, kaže Vuković za KAportal.

– Sve ide po planu, stanovi će biti useljivi 1. svibnja, a s današnjim danom prodano je 70 posto stanova. Zadovoljni smo, unatoč koroni, mi to nismo previše osjetili, kazao je Vladimir Vuković, direktor VV Razvoj projekata, tvrtke nastale izdvajanjem djelatnosti stambene izgradnje iz Odete, investitora nove zgrade u Grabriku.

Gradilište je u Ulici kneza Trpimira, pored one istog investitora izgrađene prije godinu i pol dana. Imat će jednak broj stanova, no neće biti identična.

– Napravili smo neke promjene u odnosu na Grabrik 1, unaprijedili ono što smo primjetili da možemo unaprijediti, ali će također biti 54 stana, od 54  do 175 m2; dvosobnih do peterosobnih, najavio je Vuković za KAportal.

Većina stanova već je prodana, mahom Karlovčanima, ali i našim ljudima koji sada rade u inozemstvu.

– Imamo i kupaca koje su vraćaju provesti mirovinu u Hrvatskoj, iz Njemačke i Kanade. Većina jesu Karlovčani, najviše mladi ljudi, ima i parova koji su vezani za Zagreb: jedan od supružnika radi tamo, jedan ovdje pa su se ipak odlučili za Karlovac jer su im cijene puno povoljnije, a i kvaliteta života je veća, ispričao je Vuković.

Grabrik se tako pokazao kao dio grada iznimno privlačan za stanovanje, a onda i gradnja stambenih zgrada u njemu kao pun pogodak.

–  Prva zgrada je rasprodana, druga je na 70 posto, počeli smo razmišljati i o trećoj, isto u Grabriku, u neko dogledno vrijeme. Gabrik ima prednosti, to je lokacija koja je ipak mirna, ne donosi vrevu, buku, nema nekih značajnijih prometnica, a ima sve što je potrebno za ugodan život: blizu je Korane, što se pokazalo kao velika prednost, to ljudi cijene, za nekoliko minuta hoda su na novoj šetnici od Koranskog do Drvenog mosta… uz sve ostale sadržaje, vrtić, školu, trgovine, uslužne djelatnosti, pojasnio je Vuković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest