POPUŠTANJE MJERA

Brojni Karlovčani jedva dočekali kavu iz kafića, pa makar i onu “to go”, ali mnogi ugostitelji nisu otvorili: Ne vidim smisao

Mahom su svoja vrata otvorili kafići koji su pored frekventnih mjesta, ustanova, trgovačkih centara

I dok su brojni Karlovčani jedva dočekali da mogu naručiti kavu iz kafića pa makar i onu “to go” pa strpljivo čekali i u redovima da dođu na red, nisu svi karlovački kafići otvorili svoja vrata. Štoviše, manje je onih koji su to učinili, brojniji su ostali zatvoreni.

– Nije puno karlovačkih ugostitelja otvorilo kafiće jer im se ne isplati. Osobno nisam otvarao jer ne vidim smisla: kako da ne dozvolim ljudima da promiješaju kavu, zastanu pred kafićem itd.? Mahom su vrata otvorili kafići koji su pored frekventnih mjesta, ustanova, trgovačkih centara, vezani za neko mjesto gdje dolazi puno ljudi, kazao nam je Nikica Popović, predsjednik Ceha ugostitelja.

Dodao je kako su neki ugostitelji odlučili pričekati par dana, vidjeti kako će sve to ići pa onda odlučiti hoće li početi raditi ili ne.

– Za sad nije puno ugostitelja otvorilo svoje objekte. Ako se proljepša vrijeme, bude toplije, možda kod sljedećeg donošenja mjera dozvoli rad terasa, nešto promijeni, onda bi ih moglo otvoriti puno više, poručio je Popović.

Iako je zabranjeno zadržavanje na terasama, brojni su se ugostitelji, ali i gosti pitali jedno. Ako se već popije kava ili pivo, a oba napitka su poznati diuretici, je li postoji mogućnost postavljanja nekoliko kemijskih toaleta u centru grada. Inače zakon regulira da svaki ugostiteljski objekt ima svoj i posebno opremljen WC, a sad je u kafiće ulaz zabranjen, no ova ljudska potreba s tim mjerama baš i nije nestala. Još jedno u nizu nelogičnosti o kojem bi svakako trebalo razmisliti. Nadamo se ne na račun ugostitelja koji su već dovoljno propatili. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest