STRANAČKA ZAPOŠLJAVANJA

Badovinac ustvrdio: Damir Mandić i Damir Jelić su identični, po svom radu i kadroviranju u Karlovcu, gradskim firmama i gradskoj upravi

Badovinac je kazao da ovo nije nikakva predizborna pressica jer će na izborima sudjelovati samo kao osoba koja dolazi na biračko mjesto i nada se da će nekoga zaokružiti.

– Damir Mandić i Damir Jelić su identični, po svom radu i kadroviranju u Karlovcu, gradskim firmama i samoj gradskoj upravi. Kad se maknu baloni koje smo imali, vatrometi itd. i dogodi korona, ode fasada, sve se ogoli i ostanu problemi koji se provlače godinama, zapošljavanje stranačkog kadra koje je Damir Jelić, mentor Damira Mandića, radio puno godina, čak i prije dolaska Mandića u Karlovac. Mandić je to lijepo prihvatio i nastavio dalje, izjavio je na današnjoj pressici Nikola Badovinac, u ulozi zabrinutog građanina, komentirajući jučerašnji izbor Anite Štefanac za ravnateljicu Dječjeg vrtića Četiri rijeke.

Ne čekavši Mandićev odgovor na pitanje je li nova ravnateljica članica HDZ-a, Badovinac je kazao da jest i da je njen izbor nastavak ustaljene prakse u ovom gradu, izbora HDZ-ovaca na direktorska mjesta i zapošljavanja članova stranke.

– U predizbornoj kampanji na prošlim izborima bio je angažiran veći broj Mladeži HDZ-a koji nisu imali radno mjesto. Pratite malo tijek događanja i dođete do toga da dobar dio tih osoba radi u gradskoj upravi, gradskoj tvrtci, ustanovama, povezanim i sa Županijom i državom, koje sve, po vertikali, drži HDZ. Osim Mladeži, ima i onih koji se zapošljavaju u gradskim tvrtkama, ustanovama itd., odete na stranicu HDZ-a, vidite fotku TO gdje taj čovjek sjedi. Ili je član HDZa ili se slučajno našao tamo. Mislim da je član HDZ-a jer ga ne bi pustili na sastanak. Još zanimljiviji primjer, sadašnja direktorica HRK-a, njezin put je fantastičan. Postala je zaposlenica HRK-a bez natječaja, došla tamo, nešto tamo radila i odjednom, zbog nekih borbi unutar HDZ-a, postala bolja HDZ-ovka od bivšeg direktora, HDZ-ovca pa imamo novo klasično zapošljavanje podobnih HDZ-ovih kadrova, ispričao je Badovinac.

Zabrinjavajuće je, po njegovim riječima, zašto to Mandić radi. Ali, ima i odgovor.

– To je vrlo jednostavno: sa svojom školom i zanimanjem ne može opstati na tržištu rada, gdje će on bez HDZ-a uspjeti? Nema neki veliki manevarski prostor. Kad sluša HDZ, spusti glavu tamo gdje treba, kimne gdje treba, dobije veliki silovit uspon i postane gradonačelnik itd. Moji prijatelji idu u Irsku, moraju svašta raditi, a Damir Mandić ne može otići u Irsku, njegovo zanimanje se ne traži. Teško bi našao posao i u Karlovcu bez stranke, ustvrdio je Badovinac.

Poručio je građanima Karlovca da pogledaju oko sebe, ali i oporbi koja “ima nelogične teme, obrađuju stvari koje nemaju veze s predstojećim izborima”.

– Gdje su ti planovi, gdje je razvoj grada? Pričamo o imovini, javljamo se kad ne treba, imamo face ratnike koji pišu na zidu i misle da su pojam, budući gradonačelnici. Dajte ljudi, počnite malo raditi za grad i mislite o gradu, poručio je Badovinac.

Napomenuo je da ovo nije nikakva predizborna pressica jer će na izborima sudjelovati samo kao osoba koja dolazi na biračko mjesto i nada se da će nekoga zaokružiti.

– Za sad jedino znam da mogu prekrižiti HDZ, za ove iz oporbe nisam siguran koga mogu zaokružiti. Danas je 17. veljače, niti znamo ide li oporba zajedno, odvojeno, koje je to ime… Možda ne sudjeluju na izborima? Možda su ovo izbori s jednom strankom, kazao je i pozvao oporbu da se oglasi gdje su, što su, žele li nešto drugačije ovom gradu ili je sve super i HDZ je potreban ovom gradu.

Otkrio je da se kao””profesionalni javljač na natječaje za mjesto direktora” na buduće natječaje neće javljati.

– Od kad sam predao dokumente DORH-u, koji je rekao da je sve to u redu, ništa nije sumnjivo i da nema stranačkih zapošljavanja, odbili su moju prijavu za nepravilnosti, čak me nisu pozvali ni na razgovor i tražili dodatno pojašnjenje za dokaze koje imam, ja sam zaključio tu svoju priču jer smatram da sad institucije trebaju raditi svoj posao, zaključio je Badovinac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest