REKONSTRUKCIJA

Stanovnici Gradca za dva mjeseca, umjesto iz pola stoljeća starog, vodu će dobivati iz novog vodovoda – ViK ulaže pola milijuna kuna

Učestala puknuća razlog su zamjene vodovoda

– Zadovoljni smo što će se vodvod obnoviti. Zadnjih godina imali smo strašnih problema, puknuća su bila velika i česta; vodovod je star 50 godina i konačno je došao red i na nas da se to sanira, kazala je Maja Grgat Britvec, predsjednica Vijeća MO Gradac, na današnjoj pressici o rekonstrukciji vodovoda u Ulici Gradac.

Njome je, po riječima direktorice Vodovoda i kanalizacije Katarine Malenica, biti zamijenjeno 600 metara vodoopskrbnog cjevovoda, a na njega spojeno 30-ak kućanstava. Radovi su vrijedni pola milijuna kuna, a rok za njihov dovršetak je 60 dana.

– Ova je trasa cjevovoda stara, iz ’70-ih i zadnjih smo godina imali veliki broj puknuća što je i razlog rekonstrukcije. Ovim projektom ćemo smanjiti troškove održavanja sustava i unaprijediti kvalitetu vodoopskrbe za mještane Ulice Gradac, rekla je Malenica i dodala da ViK, osim Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, ove godine planira i realizaciju drugih projekata, od kojih neki trebaju uskoro krenuti, poput obnove vodovoda u Rečičkoj ulici, te vode i kanalizacije u odvojku Turanj.

Većinu ovogodišnjih projekata Grad i ViK su uskladili pa će tako, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, ViK krenuti u rekonstrukciju vodoopskrbne mreže i kanalizacije, a Grad financirati nogostupe i kolnički trak u Vrazovoj ulici, Naselju Marka Marulića i Nemičićevoj ulici.

– Nastojimo sve projekte uskladiti tako da ne moramo kopati dva puta. Obzirom na pandemiju, prihodi nisu u onom obimu u kojem smo očekivali, značajna financijska sredstva morali smo izdvojiti za Aglomeraciju, ali ove ćemo godine odraditi ove projekte. Gubici vode u vodoopskrbnom sustavu grada su veliki zbog starosti mreže i vjerujem da ćemo narednih godina, ne samo Aglomeracijom nego i ovakvim projektima, smanjiti ih na prihvatljivu mjeru, izjavio je Mandić i zamolio stanovnike Gradca da 60 dana, jer vjeruje u izvođače, budu strpljivi iako će im svakodnevni život biti otežan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest