DOBRODOŠLA POMOĆ

I Gradska straža uređena uz pomoć spomeničke rente – Karlovčane, čije su zgrade zaštićene, čeka skoro milijun kuna

Zainteresirani građani mogu podnijeti zahtjeve za obnovom pročelja, statike, prozora, krovišta uz sufinanciranje Grada od 50 posto.

I kultna Gradska straža dijelom je obnovljena novcem od spomeničke rente, a Karlovčanima je ove godine za obnovu njihovih zgrada u povijesnim dijelovima grada na raspolaganju gotovo milijun kuna.

Podsjetili su to iz Grada, kazavši kako je obnova Gradske straže dio prošlogodišnjih projekata.

– Na kući u Radićevoj 32, poznatom kafiću Gradska straža, izmijenjena je stolarija i uređeno pročelje. Ukupna vrijednost radova iznosila je skoro 60 tisuća kuna, a sufinancirani su s iznosom od 20 tisuća kuna iz sredstava spomeničke rente. Zahvat na ovom objektu dio je natječajnog ciklusa iz 2020. godine, ali ranije nisu mogli biti izvedeni zbog epidemioloških okolnosti. Iz istog natječajnog ciklusa preostao je zahvat zamjene krovišta na kući u Mažuranićevoj 3, kazali su u gradskoj upravi.

Podsjetili su da je otvoren Javni poziv za dodjelu sredstava spomeničke rente za ovu godinu i pozvali zainteresirane građane da podnesu zahtjeve za obnovom pročelja, statike, prozora, krovišta uz sufinanciranje od 50 posto.

– Novac se dodjeljuje za obnovu objekata unutar kulturno-povijesne urbanističke cjeline Karlovca (Zvijezda, Banija, Dubovac, Gaza). Trenutno je u aktualnom javnom pozivu građanima za sufinanciranje na raspolaganju 400 tisuća kuna, a moguće je aktivirati u proračunu još dodatnih 580 tisuća kuna ukoliko se iskaže pojačan interese građana, poručili su.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest