RADOVI

Rečička za mjesec dana obnovljenog vodovoda, direktorica ViK-a: Cilj je izmijeniti sve cjevovode u Karlovcu starije od 50 godina

Radovi su vrijedni 980.000 kuna i bit će završeni u 30 dana.

– Ovim projektom će biti riješena dva bitna problema: osigurat će se kvalitetnija vodoopskrba – ova je građena ’73  – i napraviti novi asfalt koji će uljepšati ovu ulicu, ali i podići kvalitetu života na cijelom Orlovcu, kazao je Josip Obranović, predsjednik Vijeća MO Orlovac, za današnjeg obilaska radova u Rečičkoj ulici.

Tamo će biti izmijenjeno oko 400 metara cjevovoda, napravljeno 20 novih kućnih priključaka i obnovljena prometnica. Radovi su vrijedni 980.000 kuna i bit će završeni u 30 dana.

– ViK je još 2012. godine obnovio cjevovod u Orlovačkoj ulici, a 2013. godine magistralni cjevovod od Selca do Šumbara, te je sad na redu i ovaj dio Rečičke ulice koji je projektiran još 2018. godine. Cilj nam je planski u skladu sa financijskim mogućnostima izmijeniti sve cjevovode starije od 50 godina na području grada i okolice. Projektom Aglomeracija Karlovac-Duga Resa izmijenit ćemo velik dio starih cjevovoda, a sve s ciljem smanjenja gubitaka vode u sustavu i troškova održavanja, odnosno, sanacije kvarova i poboljšanja kvalitete usluge vodoopskrbe na zadovoljstvo svih naših korisnika, kazala je direktorica Vodooda i kanalizacije Katarina Malenica.

Kroz sve ove investicije koje ViK provodi, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, vraćaju se sredstva koja građani plaćaju kroz naknadu za razvoj, odnosno, kroz cijenu vode.

– Činjenica je da u Karlovcu imamo zaista problema s lošom vodoopskrbnom mrežom i ovo ulaganje će doprinijeti da se ti gubici smanje. Koliko god vodoopskrba sama po sebi bila zahtjevna, vjerujem da u okviru ovih sredstava iz naknade za razvoj – na godišnjoj razini je to oko 6 – 6,5 milijuna kuna – uspijevamo koliko-toliko obnavljati vodoopskrbnu mrežu da bi smanjili gubitke, izjavio je Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest