POSLUŠALI GRAĐANE?

Sporna treća faza radova! Stanari Naselja M. Marulića izjašnjavaju se o projektu uređenja ulice – ako budu protiv, ići će se u izradu novog?

- Nitko od nas nije protiv rekonstrukcije ulice, dapače, to želimo i to nam je važno da se uredi, i nogostup i kanalizacija, ali ne želimo veliku, široku prometnicu koja će se spojiti s tržnicom i devastirati zelenilo, zaključio je Bočić.

Inicijativa stanara protiv plana karlovačke gradske uprave da se Naselje Marka Marulića uredi po postojećem projektu, a za kojeg tvrde da nisu bili na vrijeme upoznati, postalo je i političko pitanje, no bez obzira na podršku stranaka jednoj ili drugoj strani, po svemu sudeći da će o svom naselju ipak morati odlučiti sami – stanari. 

Po riječima jednog od predstavnika i pokretača inicijative Borne Bočića, održana je prezentacija projekta u Gradu, no stanari nisu dobili konkretnu informaciju na što se odnosi famozna treća faza projekta koja je spomenuta ali nije iskomunicirana sa stanarima. 

– Bila je prezentacija projekta, govorilo se da će se raditi kanalizacija, odvodnja, nogostupi što svi mi i želimo, ali su nam prešutili što će konkretno biti izgrađeno u tzv. trećoj fazi radova, iako je vidljivo da se radi o spajanju Naselja M. Marulića s Ulicom TIna Ujevića što mi ne želimo, kao i devastacija zelenila koja bi došla s tako širokom cestom, rekao je Bočić.

Kako kaže, plan spajanja i na taj način rasterećenja prometa u Tina Ujevića je vidljiv u nacrtu i projektu, no to stanarima nisu pokazali nego samo opisali drugu fazu i gdje se radovi završavaju. Proširenje ceste, kanalizacija i vodovodna mreža i nogostupi i završavaju s krajem kućnog broja 5 c do 10. No Bočić navodi da je treća faza upravo produljenje ceste.

Podsjetimo, stanari su već predali peticiju sa 145 potpisa i dobili su odgovor gradonačelnika Damira Mandića.

– Gradonačelnik je tražio da do ponedjeljka u 12 sati svi predstavnici stanara obiđu susjede – suvlasnike, i da se izjasne jesu li za ovakav postojeći projekt ili su protiv.Ako se skupi više potpisa za projekt onda ide, ako bude više protiv onda će se zaustaviti, kaže nam Bočić.

Projekt će se u tom slučaju skroz zaustaviti i ići će se na izradu novog i to upravo, stanari koji su se dosad kroz prvu peticiju izjasnili i žele.

– Nitko od nas nije protiv rekonstrukcije ulice, dapače, to želimo i to nam je važno da se uredi, i nogostup i kanalizacija, ali ne želimo veliku, široku prometnicu koja će se spojiti s tržnicom i devastirati zelenilo, zaključio je Bočić. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest