VIŠE MJESTA

Prvo dogradnja, a onda nastava u jednoj smjeni: OŠ Turanj dobila građevinsku dozvolu za proširenje, čeka se suglasnost Ministarstva

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dozvola je za dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju igrališta i parkirališta

U OŠ Turanj nastava bi nagodinu mogla biti u jednoj smjeni.

Građevinsku dozvolu za dogradnju škole, što je preduvjet za prelazak u jednosmjenski rad, ravnateljici Snježani Žunac uručio je danas gradonačelnik Damir Mandić, čeka se još suglasnost nadležnog Ministarstva.

Građevinska dozvola je za dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju igrališta i parkirališta. Prvi radovi bit će izgradnja školskog igrališta uz samu školsku zgradu.

– Budući da je spremna sva potrebna dokumentacija, proveden postupak javne nabave te ishođena građevinska dozvola, početak radova očekuje se 23. srpnja ove godine. Cilj ove investicije je povećati sigurnost učenika u prostoru oko škole, te prenamijeniti dosadašnje školsko igralište u adekvatan prostor za parkiranje automobila. Naime, upravo je nedostatan broj parkirališta bio dugotrajan problem škole, ali i činjenica da je parkiranje bilo u neposrednoj blizini ulaza u školu i školskog dvorišta u kojem učenici provode svoje odmore i dio nastave. Izgradnjom novog i modernog igrališta iza škole, udaljenog od državne prometnice, stvorit će se sigurniji uvjeti za boravak i edukaciju učenika, kazali su iz Grada i dodali da je vrijednost investicije 837.000 kuna, a završetak tih radova očekuje se do početka nove školske godine.

Osim na Turnju, i u drugim školama u gradu će se raditi ili radovi već traju. U OŠ Braća Seljan nastavljeni su radovi na rekonstrukciji sanitarnog čvora. Vrijednost investicije je 550.000 kuna, a njenim završetkom bit će uređene sve sanitarne prostorije u obje školske zgrade, u zgradi u Ul. V. Nazora i u zgradi na adresi Domobranska 2.

U Osnovnoj školi Banija, odnosno njenoj Područnoj školi Hrnetić, tijekom ljeta bit će uređeni podovi školskih prostorija, za što će biti izdvojeno 100.000 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest