nova pravila

Počinje sanacija klizišta sv. Ana – od sutra zatvoren dio Kalvarije, promet obilazno

foto ilustracija FB Grad Karlovac

Iz Grada mole građane za strpljenje i razumijevanje

Zbog radova na sanaciji klizišta sv. Ana od sutra će za sav promet biti zatvorena cesta u Ulici Kalvarija, između kućnih brojeva 7B i 7A.

Najavili su to iz Grada, preciziravši da radovi obuhvaćaju potpuno uklanjanje postojeće prometnice koja je u lošem stanju, nedovoljne širine i nekvalitetne kolničke konstrukcije.

– Poprečni nagib prometnice i odvodnja vode nisu bili adekvatni što je uzrokovalo klizanje pokosa u zoni kamenog zida loše kvalitete. Nakon toga bit će izvedeni armiranobetonski mini piloti duljine 6 metara na koje će se osloniti armirano betonska konstrukcija zida u obliku dužine 65 metara. Projektom je predviđeno u kompletnoj dužini izraditi i kolničku konstrukciju širine 4,5 metara i pješačku stazu širine 1 metar te odvodnju oborinskih voda s lokacije klizišta, naveli su iz Grada.

Kako je na toj lokaciji i magistralni vodovod, dodali su, projektom je predviđen koridor za postavljanje novog vodovoda, a izmicanje vodovoda i izmjenu cijevi obavit će Vodovod i kanalizacija. Vrijednost radova iznosi 2.105.713,69 kuna, a predviđen rok za njihov završetak 4 mjeseca.

– Na području klizišta će fizički biti prekinuta prometna komunikacija između kućnih brojeva 7B i 7A Ulice Kalvarija. Alternativni pravac kretanja vozila će se odvijati dijelom Ulica Vučjak, Zagrad, Primorska, Marmontova (odnosno državna cesta D6) i Ulicom Cvitaki za oba smjera vožnje. Zbog izvođenja radova na državnoj cesti D6 molimo vozače za poštivanje prometne regulacije na terenu i oprezniju vožnju. Molimo građane na strpljenje i razumijevanje, poručili su iz Grada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest