UREĐENJE

Stanovnici Mostanja uređuju prostorije svoje Gradske četvrti – financijska potpora stigla iz KAkvarta

Za sad na uređenju vrijedno radi 15 volontera

Prostorije Gradske četvrti Mostanje krajem idućeg mjeseca bit će renovirane nakon puna tri desetljeća zahvaljujući tamošnjim stanovnicima i potpori KAkvarta.

– Radovi se odvijaju svakodnevno, a zasad je uključeno 15-ak mještana, dok se s vremenom i obuhvatom radova očekuje i veći broj volontera. Završetak je predviđen krajem kolovoza, a zamijenit će se sanitarije s vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama i urediti podovi. Uredit će se i adekvatna kuhinja i izvesti građevinski radovi na spajanju dviju prostorija koje će poslužiti za etno sobu KUD-a Mostanje i tamošnjeg kraja. Vrijednost radova je oko 30 tisuća kuna, kazali su iz Grada.

Prostorije GČ Mostanje izgrađene su prije 30 godina i od tada nije bilo zahvata na unutrašnjem uređenju, a ovogodišnji projekt prijavljen je na KAkvart natječaj jer mještani žele koristiti prostorije svoje gradske četvrti za različite aktivnosti i druženja.

KAkvart jedinstveni je u zemlji, a spaja javni, privatni i civilni sektor. Građani njime imaju priliku direktno kreirati projektne aktivnosti u svojim sredinama, a sredstva osiguravaju Grad i HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest