STANOGRADNJA

Švarča dobiva dvije nove stambeno-poslovne zgrade sa 76 stanova – Gradnja prve počinje idući mjesec

Iz AB gradnje kažu da će u jednoj zgradi biti 36 u drugoj 40 stanova, s podzemnim garažama i poslovnim prostorima

Švarča će dobiti dvije nove stambeno-poslovne zgrade, kod kružnog toka, nedaleko trgovačkog centra prema Bolnici, sa 76 stanova, poslovnim prostorima i podzemnim garažama.

Investitor projekta pod nazivom Green Hills Living je AB gradnja, iz koje početak gradnje najavljuju za drugu polovicu kolovoza.

Stambeno-poslovni kompleks bit će izduženog pravokutnog tlocrta, podzemno povezan u jednu cjelinu, u nadzemnom dijelu formiran u dva volumena sa zasebnim ulazima.

– Izgradnja predmetnog stambeno poslovnog objekta predviđena je u dvije etape zgrada “A” i zgrada “B” , ispod oba objekta nalazi se garaža s garažnim parkirnim mjestima, a na parceli je predviđeno i dodatnih 70 vanjskih parkirnih mjesta. U prvoj etapi izgradit će se podzemna garaža i zgrada “B”, a nakon završetka iste započet će izgradnja druge etape odnosno zgrade “A”. Planirani završetak izgradnje je prosinac 2022., kažu nam u AB gradnji.

Zgrada “B” imat će 36 stanova,  zgrada “A” 40, površine od 36 do 150 m2, u svakoj će biti poslovni prostor koji ima konstruktivnu visinu 300 cm, a zgrade će imati “A+” energetski certifikat.

Nositelj projekta u koji će biti uloženo oko 10 milijuna eura je AB trgovina d.o.o., a izvođač AB gradnja. Nije im to jedini projekt u koji trenutno ulažu i grade: na Borčecu u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni upravo je završena vila sa šest stanova, u neposrednoj blizini Arena Centra u Zagrebu grade stambeno-poslovni objekt sa 135 stanova i desetak poslovnih prostora, od 40 do 400 m2, a planova za gradnju stanova imaju još.

– AB gradnja d.o.o. planira i dalje nastaviti sa gradnjom stanova za tržište, te već posjeduje zemljišta za nove objekte u Karlovcu (Luščić i Švarča), kao i u Poreču i Zagrebu, najavljuju iz AB gradnje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest